Fotbal international

Ajax cere daune de peste 10.000.000 de euro pentru eliminarea din Liga Campionilor! UEFA recunoaşte că arbitrul din meciul “lăncierilor” cu Chelsea a greşit

06.02.2020 | 21:26
Ajax cere daune de peste 10000000 de euro pentru eliminarea din Liga Campionilor UEFA recunoaste ca arbitrul din meciul lancierilor cu Chelsea a gresit
Ajax cere daune de peste 10.000.000 de euro pentru eliminarea din Liga Campionilor (sursă foto: Twitter.com)
ADVERTISEMENT

Ajax a fost eliminată în toamnă din grupele Ligii Campionilor şi cere acum daune de peste 10.000.000 de euro. Recent, UEFA a avut o întâlnire cu arbitrii europeni în Spania, iar oficialii forului continental au ajuns la concluzia că “lăncierii” au fost dezavantajaţi în meciul retur cu Chelsea din Grupa H a UEFA Champions League.

Ajax şi daunele cerute pentru eliminarea din Liga Campionilor

În etapa a 4-a din Grupa H a Ligii Campionilor, Chelsea şi Ajax au remizat, scor 4-4, într-un meci în care olandezii au avut doi jucători eliminaţi în aceeaşi fază. Pentru aceste decizii, “lăncierii” vor acum daune de 12.200.000 de euro, adică suma pe care echipa o primea dacă se califica în optimile de finală plus banii pe care i-ar fi încasat în cazul unei victorii.

ADVERTISEMENT

UEFA a admis recent că Gianluca Rocchi a greşit în minutul 68, când i-a eliminat pe Blind şi pe Veltman şi a oferit o lovitură de la 11 metri lui Chelsea. Conform presei din Anglia, forul continental a analizat faza la întâlnirea cu arbitrii europeni, iar decizia corectă ar fi fost neacordarea penalty-ului.

Blind faultase un jucător al lui Chelsea, însă Rocchi a lăsat jocul să continue. Englezii au continuat să atace, iar Veltman a comis un henţ în careu. Italianul le-a arătat celor doi câte un cartonaş galben, al doilea pentru fiecare, aceştia fiind eliminaţi. Jorghinho a transformat lovitura de la 11 metri într-un moment în care Ajax conducea cu 4-2. După trei minute, Reece James a egalat, când “lăncierii” jucau în nouă oameni.

ADVERTISEMENT

Ajax a încasat deja peste 40.000.000 de euro de la UEFA în acest sezon

Chiar dacă a terminat pe locul 3 în Grupa H, ceea ce a dus-o în 16-imile de finală din Europa League, Ajax Amsterdam şi-a umplut conturile. Campioana Olandei a încasat 45.594.000 de euro de la UEFA în actualul sezon european şi speră că-şi va rotunji bugetul nu doar cu ajutorul daunelor.

În 16-imile de finală din Europa League, Ajax va juca împotriva lui Getafe, meciuri care sunt programate pe 20 şi 26 februarie. Dacă va obţine calificarea în optimile de finală, campioana Olandei va mai încasa 1.100.000 de euro din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

“Misiunea de a cere daune este fără speranţă”

“Daunele financiare îmi par o idee bună. A fost de-a dreptul scandalos ce s-a întâmplat pe Stamford Bridge. Arbitrajul italianului a fost îngrozitor”, a declarat Sjaak Swart, fost fotbalist al lui Ajax în perioada 1956-1973.

Edwin van der Sar, director general al lui Ajax, a comentat la rândul lui situaţia. Fostul portar a susţinut că arbitrul italian a influenţat clasamentul final cu deciziile luate în meciul cu Chelsea, dar nu crede că UEFA va plăti daunele cerute de olandezi.

ADVERTISEMENT

“Deciziile au schimbat total clasamentul final al grupei. Greşelile arbitrului au influenţat. Misiunea noastră de a cere daune este una fără speranţă. Este dureros că am aflat acum ceva ce am simţit încă din timpul meciului”, a spus Edwin van der Sar.

ADVERTISEMENT