Fotbal international

Ajax vrea un jucător al lui Real Madrid înainte de returul din optimile Champions League

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 05.03.2019 | 10:59
Martin Odegaard joacă la Vitesse Arnhem, împrumutat de la Real Madrid

Ajax Amsterdam a pus ochii pe norvegianul Martin Odegaard, jucătorul lui Real Madrid, împrumutat în campionatul olandez pentru al doilea sezon, consecutiv, de această dată la Vitesse Arnhem. Cu un în urmă fusese împrumutat la Heerenveen. Martin Odegaard are 20 de ani și joacă mijlocaș ofensiv, fiind cumpărat de Real Madrid de la Stromgodset Drammen în 2015.

Ajax îl vrea pe Martin Odegaard, jucătorul lui Real Madrid, împrumutat la Vitesse Arnhem

Cea mai titrată echipă de club din fotbalul olandez oferă Realului 20 de milioane de euro pentru transferul definitv al tânărului jucător norvegian, care la această vârstă are deja 14 selecții în echipa națională și care va fi adversarul tricolorilor în campania de calificare pentru Euro 2020, alături de Spania, marea favorită, și Suedia.

Acest Martin Odegaard, fiul unui fost internațional norvegian, s-a dovedit un talent precoce. Are deja în CV o mulțime de recorduri impresionante. Este cel mai tânăr jucător care a evoluat în prima divizie din Norvegia, la Stromgodset, la vârsta de numai 15 ani și 118 zile, în 2014. Este cel mai tânăr jucător care a intrat pe teren într-un meci de Champions League, pe 16 iulie 2014, jucând ultimele cinci minute ale partidei din turul preliminar, pe teren propriu, cu Steaua, joc pierdut cu 1-0. Apoi, la 15 ani și 253 de zile, pe 14 august, a devenit cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat vreodată tricoul naționalei Norvegiei, în amicalul cu Emiratele Arabe Unite.

Martin Odegaard. Ajax oferă lui Real 20 de milioane euro pentru un transfer definitiv
Martin Odegaard. Ajax oferă lui Real 20 de milioane euro pentru un transfer definitiv

Este cel mai tânăr jucător care a debutat pentru Real Madrid

A fost cumpărat în ianuarie 2015 de Real Madrid, după ce făcuse, în prealabil, un adevărat turneu european pe la marile cluburi, unde s-a antrenat câte puțin: Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal și Bayern Munchen. Dar odată ajuns la Madrid, cei de acolo nu au mai vrut să îi dea drumul și a semnat pentru suma de 3 milioane euro.

A fost însă lăsat mai mult să joace la Real Madrid Castilla, echipa din a treia ligă, însă a a apucat să debuteze în Primera la un meci câștigat cu 7-3 în fața lui Getafe, la 16 ani și 157 de zile, în 2015, înlocuindu-l în minutul 58 tocmai pe starul galacticilor, Cristiano Ronaldo. Dar de doi ani încoace a fost mereu împrumutat, iar jucătorul spune că fotbalul olandez e pe stilul lui și ar vrea să rămână în Eredivisie permanent.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!