Sport

Ajax, prezentare emoționantă pentru meciul din Champions League cu Napoli. Maradona și Cruyff sunt protagoniști. Foto

Ajax Amsterdam o înfruntă pe Napoli în a treia etapă din grupele UEFA Champions League. Olandezii, prezentare emoționantă a meciului cu italienii.
04.10.2022 | 14:29
Ajax prezentare emotionanta pentru meciul din Champions League cu Napoli Maradona si Cruyff sunt protagonisti Foto
Ajax, prezentare emoționantă pentru meciul din Champions League cu Napoli. Maradona și Cruyff sunt protagoniști. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ajax Amsterdam și Napoli se înfruntă în a treia etapă a grupelor UEFA Champions League. Napoletanii se vor deplasa la Amsterdam pentru duelul cu formația antrenată de Alfred Schrueder.

Ajax Amsterdam, prezentare emoționantă a duelului cu Napoli

Ajax Amsterdam a prezentat într-o manieră emoționantă duelul de diseară, 4 octombrie, ora 22:00 cu Napoli.

ADVERTISEMENT

Pe pagina oficială de Facebook a clubului olandez a apărut o postare care îi are în prim-plan pe Diego Maradona și Johan Cruyff.

Meci Ajax Napoli
Diego Maradona și Johan Cruyff. Sursă foto: AFC Ajax Facebook

Diego Maradona, fostul mare jucător al celor de la Napoli, a decedat la 20 noiembrie 2020. Fostul internațional argentinian a adunat 115 goluri în 257 de partide în tricoul napoletanilor.

ADVERTISEMENT

Arena din Amsterdam poartă numele lui Johan Cruyff

În prezentare, legendarul Diego Maradona, „idolul” fotbalului napoletan se află lângă Johan Cruyff, legendarul fotbalist al lui Ajax Amsterdam.

Johan Cruyff a murit pe data de 24 martie 2016 după ce a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 68 de ani. Câștigătorul a 3 Baloane de Aur a marcat 196 de goluri în 288 de partide pentru Ajax.

ADVERTISEMENT

Cruyff a mai evoluat la Barcelona, echipă pe care a pregătit-o în perioada 1988 – 1996 și alături de care a câştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, 4 campionate ale Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

De asemenea, și arena din Napoli, fostă San Paolo, poartă denumirea lui Diego Armando Maradona, pentru a aduce un omagiu fostului fotbalist argentinian.

ADVERTISEMENT

Ajax Amsterdam – Napoli, primul meci direct între cele două echipe

Marți, 4 octombrie, ora 22:00 are loc primul meci direct dintre Napoli și Ajax Amsterdam. Se anunță o partidă spectaculoasă, în condițiile în care, golaverajele celor două echipe după primele două meciuri sunt 7-1 (Napoli) și 5-2 (Ajax).

În primele două meciuri Napoli s-a distrat cu Liverpool și Rangers. În prima etapă, napoletanii au învins categoric Liverpool, scor 4-1, în timp ce în a doua etapă au câștigat la scor de neprezentare cu Rangers, 3-0. Napoli este prima în grupă cu maximum de puncte.

De cealaltă parte, Ajax a surclasat-o pe Rangers în runda inaugurală, scor 4-0, însă nu a putut menține ritmul și în a doua etapă, când a pierdut la limită, scor 1-2 pe terenul lui Liverpool. Olandezii se află pe locul 3 în grupă cu 3 puncte la egalitate cu Liverpool.

ADVERTISEMENT