Fotbal international

Ajax – Tottenham, şansă nesperată pentru englezi! Cum pot întoarce scorul din tur datorită Ramadanului

06.05.2019 | 21:03
Ajax  Tottenham sansa nesperata pentru englezi Cum pot intoarce scorul din tur datorita Ramadanului

Ajax – Tottenham se joacă miercuri, de la ora 22:00, în manşa retur a semifinalelor Ligii Campionilor. Englezii au o şansă nesperată, în condiţiile în care doi dintre fotbaliştii olandezilor sunt în Ramadan, cea mai importantă a musulmanilor. Noussair Mazraoui şi Hakim Ziyech sunt fotbaliştii care vor ţine post până pe 4 iunie.

Ajax – Tottenham, influenţat de Ramadan: “Voi bea apă abia în minutul 15”

Meciul Ajax – Tottenham va fi influenţat de Ramadan, iar Noussair Mazraoui, unul dintre fotbaliştii musulmani ai “lăncierilor”, a susţinut că nu se va abate de la post în ziua partidei. În plus, fundaşul dreapta a declarat că va putea să bea apă abia în minutul 15 al duelului de la Amsterdam.

“Mă voi abține. Sunt obișnuit cu asta. Jucăm miercuri de la ora 21:00 (n.r. ora Olandei), iar soarele va apune după 15 minute. În momentul acela voi merge la marginea terenului și voi bea apă, dacă va fi necesar. Asta dacă voi fi numit printre titulari, bineînțeles”, a declarat Noussair Mazraoui la conferinţa de presă premergătoare meciului Ajax – Tottenham.

Ajax - Tottenham ar putea să fie influenţat de Ramadan (sursă foto: hepta.ro)
Ajax – Tottenham ar putea să fie influenţat de Ramadan (sursă foto: hepta.ro)

Medicul lui Ajax nu este de acord cu planul lui Mazraoui

Raymond Verheijen, medicul lui Ajax Amsterdam, nu este de acord cu planul lui Noussair Mazraoui. Acesta a declarat că decizia fotbaliştilor musulmani de a ţine post este un gest iresponsabil, aceştia putând să sufere leziuni musculare din cauza faptului că nu sunt hidrataţi corespunzător.

“Nu este posibil să joace astfel. Să nu uităm că ar putea fi 0-1 după 90 de minute şi am putea avea prelungiri. Sper ca jucătorii să-şi dea seama de acest lucru. Pot apărea leziuni musculare. Ar fi iresponsabil pentru Ziyech şi Mazraoui să ţină post în această perioadă a sezonului”, a declarat Raymond Verheijen în presa din Olanda. În tur, Ajax Amsterdam s-a impus pe terenul lui Tottenham, scor 1-0.