Fotbal intern

Ajunge Hervin Ongenda la FCSB? “Sper să vorbesc cu Becali despre el!”

28.07.2018 | 09:28
Ajunge Hervin Ongenda la FCSB Sper sa vorbesc cu Becali despre el

Valeriu Iftime speră ca Hervin Ongenda să ajungă la FCSB, după ce a făcut spectacol în meciul de debut pentru FC Botoşani, când moldovenii s-au impus în faţa celor de la FC Hermannstadt cu scorul de 2-0, în etapa a 2-a din sezonul 2018-2019 din Liga 1 Betano.

Hervin Ongenda a fost în probe la FC Botoşani înainte să semneze cu gruparea antrenată de Costel Enache, iar atacantul a fost introdus pe teren în minutul 70 în locul lui Lorand Fulop. Fanii prezenţi pe stadionul “Municipal” din Botoşani au savurat fiecare acţiune a francezului care a fost coleg cu  Edinson Cavani şi Zlatan Ibrahimovic.

Valeriu Iftime vrea ca Hervin Ongenda să ajungă la FCSB

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoşani, a dezvăluit că vrea cel puţin 4.000.000 de euro pentru Hervin Ongenda şi că va discuta cu Gigi Becali, finanţatorul echipei FCSB, în legătură cu francezul în vârstă de 23 de ani care a ajuns la PSG în 2006 şi care are 11 meciuri în Ligue 1.

Hervin Ongenda a semnat cu FC Botoşani în această vară, după ce a fost în probe
Hervin Ongenda în momentul în care a semnat cu FC Botoşani

“Îl vând categoric cu 4-5 milioane de euro, dar nu în România. Domnul Becali nu are răbdarea asta. Dacă avea răbdare, putea să-l ia Steaua şi să îl vândă cu mult mai mulţi bani. Eu sper să vorbesc cu Becali despre acest jucător. El în România a fost ofertat din iarnă, la Iaşi, de mine, însă nimeni nu mi-a spus ce mi-a zis Croitoru: `a jucat la PSG, nu poate să uite fotbalul total`. Toată lumea ştie că e dezordonat, că are probleme de comportament, la mine în prima zi a întârziat la antrenament.

Am chemat un francez cu o relaţie foarte bună la PSG, cu academie în Burkina Faso, care ştie comportamentul acestor oameni. La antrenament e formidabil, nu face nimic decât la maximă atenţie şi efort. Nu e genul de om care bea.

La momentul ăsta e OK, nu-mi dau seama cât ţine. A venit la Botoşani precum eclipsa de lună, de la PSG la Botoşani. Pasul 1 pentru el e PSG, al doilea Botoşani, restul sunt meteoriţi”, a spus Valeriu Iftime.

Costel Enache a fost impresionat de Hervin Ongenda

Hervin a fost lăudat şi de Costel Enache, antrenorul lui FC Botoşani. “Hervin e un jucător modest, implicat, care participă la antrenamente la fel cum o fac ceilalţi colegi, care nu are fiţe şi are o disponibilitate foarte mare la efort. A intrat pentru că el poate ajuta deja echipa. Nu l-am introdus ca să impresioneze pe cineva anume. E un jucător cu o calitate deosebită, şi chiar dacă este în urmă cu pregătirea fizică, pentru 20-30 minute cât a jucat astăzi a compensat prin viziune şi calitate tehnică. Ongenda este un fotbalist care crează emulaţie şi sunt convins că ne va ajuta mult”, a spus Costel Enache.