ADVERTISEMENT
News

Ajutor de la Guvern pentru 30.000 de copii. Cum poți intra în posesia unui voucher de 300 de lei

Autor: Flaviu Popa | 03.09.2020 | 23:44
Ajutor de la Guvern pentru 30.000 de copii. Cum poți intra în posesia unui voucher de 300 de lei
30.000 de copii vor beneficia de un voucher de 300 de lei. Foto: Pixabay

Guvernul a decis să ofere vouchere pentru sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

ADVERTISEMENT

Ministrul Ionuț Stroe promite 30.000 de vouchere a câte 300 de lei, pentru tinerii care vor să practice un sport.

Ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că Guvernul a adoptat prin ordonanță de urgență acordarea acestui sprijin.

ADVERTISEMENT

Guvernul pregătește vouchere de 300 de lei pentru aproape 30.000 de copii

„Astăzi Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este o măsură, o intervenţie urgentă a guvernului în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii în ţară să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi la nivelul entităţilorr sportive din România şi pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate acum cifra copiilor care practică sport în regim legitimat este mai mică decât nevoia sportului românesc.

ADVERTISEMENT

Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă. Există numeroase beneficii legate de sănătate, evident. Acest voucher poate să-i asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică. Există evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca formă de educare”, a explicat Stroe, conform News.ro.

Ministrul a precizat că programul va începe din data publicării ordonanței în Monitorul Oficial, astfel că până la finele anului 30.000 de vouchere vor fi distribuite tinerilor care iubesc și practică sportul.

ADVERTISEMENT

„Programul va începe în data cu publicarea acestei ordonanţe în Monitorul Oficial, în termen de zece zile MTS va emite şi normele de aplicare. Voucherul va fi unul nominal, netransmisibil, va putea fi obţinut o singură dată, o simplă solicitare pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficientă pentru a transmite mai departe direcţiei judeţene această solicitare, urmând ca noi, MTS, să punem la dispoziţie aceste vouchere care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire.

Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere a câte 300 de lei. Şi avem disponibilitate şi pentru anul viitor”, a completat ministrul, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!