News

Ajutor de la stat pentru cadrele militare! Vor primi lunar sume importante

11.04.2019 | 10:37
Militarii vor primi ajutor pentru achizitionarea unei locuinte

Cadrele militare aflate la prima numire în funcție, mutate în interes de serviciu, detașate sau împuternicite într-o garnizoană în care nu dețin o locuință vor putea beneficia de ajutor de la stat pentru plata unei locuințe cumpărate în rate!

Cadrele militare detașate în alt oraș vor primi un ajutor de la stat pentru achiziționarea unei locuințe

Proiectul de Lege a primit votul favorabil din partea senatorilor, iar acum mai are nevoie doar de promulgarea șefului statului, apoi de publicarea în Monitorul Oficial. Decizia vine după ce la sfârșitul anului trecut, Parlamentul a decis că aceleași cadre militare pot beneficia de o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata creditelor imobiliare sau ipotecare.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare a trecut de Camera Deputaților în luna octombrie a anului trecut și la începutul acestei săptămâni a primit și votul decisiv al Senatului.

Ajutorul de la stat poate fi primit o singura data in cariera respectivului militar

Ajutorul de stat pentru achiziționarea unei locuințe poate fi primit o sigură dată în cariera respectivului militar

Cadrele militare sunt militarii cu grad de ofițer, maistru militar sau subofițer, iar acest ajutor de la stat se primește o singură dată în cariera respectivului militar.

Așadar, după ce măsurile cuprinse în această propunere legislativă se vor aplica, cadrele militare vor putea beneficia de compensație atât pentru plata ratei lunare a unui credit ipotecar sau imobiliar, cât și pentru contractele de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

Această compensație lunară se va acorda, potrivit inițiativei legislative, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului sau a contractului de vânzare-cumpărare în rate și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Totodată, sumele se vor justifica cu un contract de credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziționării unei locuințe sau cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

Tags: