News

Ajutor financiar de 2.250 de lei lunar de la stat! Cine poate să beneficieze de acești bani

27.04.2019 | 14:48
Ajutor financiar de 2250 de lei lunar de la stat Cine poate sa beneficieze de acesti bani

Statul oferă un ajutor financiar de 2, 250 de lei pe lună! Cine sunt cei care vor beneficia de suma în cauză? Ministerul Muncii a comunicat recent că a transmis un comunicat prin care anunța suma de care vor dispune unii cetățeni.  Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unor fotolii rulante electrice pentru persoane cu handicap locomotor sau pentru diverse proteze.

Ajutor financiar de 2,250 de lei lunar! Cine va primi banii de la stat?

Ministerul Muncii a anunțat faptul că se vor acorda ajutoare sociale în valoare de 2,250 de lei pe lună. Banii vor urma să fie acordați persoanelor care angajează persoane cu dizabilități. Aceștia urmează să fie folosiți pentru achiziționarea de dispozitive asistive. Ajutorul de la stat va fi acordat lunar pe perioada de un an și jumătate.

Comunicatul arată că vor putea fi achiziționatefotolii rulante electrice personalizate pentru persoane cu handicap locomotor, proteze inteligente pentru cei cu amputatii sau aparate auditive performante pentru persoanele care au deficiente de auz”, dar si “programe software si scannere cu ajutorul carora computerele pot scana si citi nevazatorilor”.

Ajutor lunar de la stat! Cine sunt beneficiarii?
Ajutor lunar de la stat! Cine sunt beneficiarii sumelor și pentru ce vor fi folosiți banii?

Veste bună pentru cei românii din Republica Moldova

Cetățenii români din Republic Moldova cu pensii de 800 de lei vor avea parte de tichete valorice în perioada sărbătorilor pascale. „Pentru că până la indexare numărul este mai mare. După indexare, la unii beneficiari pensia ar putea să fie de 2010 lei, 2015 lei. De aceea, decizia a fost luată pentru cei care aveau pensia sau alocația mai mică de 2000 de lei până la 1 aprilie 2019”, a spus președinta CNAS în cadrul unei emisiunii la postul de televiziune Publika TV.

“Am decis să oferim din nou un ajutor de 600 de lei, de această dată – de sărbătorile de Paști, pentru pensionari și alte categorii sociale cu venituri de până la 2 mii de lei”, a declarat Vlad Plahotniuc.