News

Ajutor financiar pentru românii care stau la casă. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a primi 8.000 de lei

Ajutor financiar pentru românii care stau la casă. Beneficiarii vor primi 8.000 de lei. Ce condiție trebuie să îndeplinească
08.06.2023 | 08:43
Ajutor financiar pentru romanii care stau la casa Ce conditie trebuie sa indeplinesti pentru a primi 8000 de lei
Ajutor financiar pentru românii care stau la casă. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Digi 24/Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

Ajutor financiar pentru românii care stau la casă. Un nou program pregătit cu scopul de a oferi un sprijin românilor vulnerabili va fi lansat peste câteva luni. Guvernul vrea să dea bani cetățenilor care nu își pot permite să își renoveze locuințele.

Ajutor financiar pentru românii care stau la casă

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a transmis că este vorba de două tipuri de vochere, care reprezintă „o premieră pentru țara noastră”. 220.000 de români s-ar putea bucura de acest ajutor financiar.

ADVERTISEMENT

Voucherele, în valoare de 200 de milioane de euro, ar urma să fie acordate de la 1 septembrie. Mai exact, românii vor primi un ajutor de 4.000 de lei pentru renovarea caselor. De asemenea, alt ajutor de 4.000 de lei va fi acordat pentru achiziționarea echipamentelor electrocasnice.

„Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher. Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice”, a declarat Marcel Boloș, în luna aprilie, atunci când a anunțat acest nou tip de vouchere.

ADVERTISEMENT

„Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei”, a adăugat ministrul.

Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

De acești banii sub formă de vouchere vor beneficia românii vulnerabili. Concret, sumele vor ajunge la familiile care au peste cinci copii, la cetățenii care se află în imposibilitatea de a munci și la persoanele vârstnice care nu au niciun sprijin.

ADVERTISEMENT

Pentru a identifica românii care au reală nevoie de acest ajutor financiar, ministrul Marcel Boloș a anunțat că vor fi făcute anchete sociale. În acest sens, fiecare familie va fi analizată în parte.

Ulterior, se va stabili care sunt nevoile acestora. „Cei trei experți vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are.

ADVERTISEMENT

De exemplu are nevoie de întreținerea locuinței și de schimbarea echipamentelor electrocasnice. De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la București și după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a adăugat Marcel Boloș, într-o intervenție telefonică, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink