News

Ajutor nesperat pentru Elena Udrea! Ce fost ministru de externe este revoltat de decizia judecătorilor. ”ÎCCJ a condamnat la moarte Constituția”

Un fost ministru de externe al României este revoltat de sentința primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Acesta este de părere că ”ÎCCJ a condamnat la moarte Constituția”.
08.04.2022 | 10:25
Ajutor nesperat pentru Elena Udrea Ce fost ministru de externe este revoltat de decizia judecatorilor ICCJ a condamnat la moarte Constitutia
Adrian Severin, fost ministru de externe, după sentința primită de Elena Udrea: ”ÎCCJ a condamnat la moarte Constituția”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elena Udrea primește sprijin de acolo de unde se așteptat mai puțin în această perioadă. Un fost membru al PSD critică dur decizia ÎCCJ în dosarul Gala Bute.

Adrian Severin, fost ministru de externe, după sentința primită de Elena Udrea: ”ÎCCJ a condamnat la moarte Constituția”

Joi, 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, 6 ani în dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestată, a fost luată de instanța supremă.

ADVERTISEMENT

Un complet format din 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute, fostul ministru al turismului urmând să execute condamnarea decisă încă din 2018.

Adrian Severin, fost ministru de externe ale României în perioada 1996-1997, spune că decizia ÎCCJ reprezintă o încălcare gravă a Constituției, care creează un precedent periculos, în care niciun cetățean român nu mai este în siguranță.

ADVERTISEMENT

”ÎCCJ a condamnat la moarte Constituția”, își începe Severin postarea din mediul online.

”Când Constituția României este nu încălcată, ci pur și simplu în mod deliberat ignorată, iar asta se întâmplă la nivelul instanței judecătorești naționale supreme, nici un cetățean român nu mai este în siguranță.

În speța care o privește pe Elena Udrea, ICCJ a decis că o instanță ilegal constituită, respectiv constituită potrivit unor reglementări neconstituționale, poate condamna în mod valabil o persoană suspectă de săvârșirea unei infracțiuni, întrucât altfel s-ar putea întârzia satisfacerea unor interese (deci nici măcar drepturi, ci doar interese) financiare ale UE.

ADVERTISEMENT

Așadar, în pofida Constituției României, s-a dat prioritate unei decizii a CJUE față de decizia CCR, și astfel s-a proclamat că în raportul dintre Constituția României și interpretările (abuzive) date tratatelor constitutive ale UE de către CJUE (pentru că legislativul UE nici măcar nu a adoptat vreo legislație care să poată fi invocată în materie) cele din urmă dețin supremația. Avem de a face cu rebeliunea judecătorilor ICCJ împotriva identității naționale a ordinii de drept românești”, scrie fostul diplomat.

Severin, despre magistrații care au condamnat-o pe Udrea: ”O instanță lipsită de competență, nelegal constituită”

Adrian Severin este de părere că magistrații care au condamnat-o pe Udrea au făcut parte dintr-un complet ”lipsit de competență, nelegal constituit”.

ADVERTISEMENT

”Există, oare, un singur cetățean român care să se simtă în siguranță știind că oricine îl poate condamna, inclusiv o instanță lipsită de competență întrucât a fost nelegal constituită, în funcție de interese nedefinite cu claritate de nici o lege și interpretate de la caz la caz, după fantezia și, mai ales, înclinațiile politice ale completului de judecată nelegitim? Poate vreun jurist român care nu și-a obținut diploma la imprimantă, să susțină că un sistem judiciar poate funcționa eficient și credibil în acest fel și astfel asigura funcționalitatea statului?

Aplicând o decizie a CJUE în pofida unei decizii a CCR și dând astfel prioritate unui așa zis drept al UE față nu doar de legislația internă națională, ci față de Constituția României, a cărei supremație o neagă și a cărei apărare o refuză, judecătorii ICCJ își încalcă jurământul depus tocmai pe Constituție și prin care s-au angajat solemn să o apere. Oare acest sperjur nu poate fi calificat ca o faptă penală?”, se întreabă Severin

Adrian Severin avertizează: ”Nu vă bucurați de răul Udrei”

Fostul șef al diplomației Române cere contestatarilor Elenei Udrea să nu se bucure de răul acesteia, întrucât ”într-o lume civilizată se poate ca justiția să nu fie același lucru cu dreptatea”.

”Singura morală a istoriei unei femei care s-a crezut imună la injustiția puterii aparent eterne din care făcea parte și din care se înfrupta ea însăși, și care a ajuns să fie condamnată abuziv și să fie vânată ca un animal sălbatic prin lume spre a fi adusă în universul sumbru al penitenciarelor românești, este că nimeni nu este sigur acolo unde domnește legea bunului plac și unde forța dreptului este strivită de dreptul forței.

Dreptul se sfârșește acolo unde începe abuzul. Pe de altă parte, roata morii se învârtește, iar atunci când ești sus trebuie să îți amintești că urmează coborârea. Asta cu atât mai mult cu cât, odată ajuns jos, nu vei putea invoca ordinile stăpânilor și apăsările vremurilor pentru a scăpa de răspundere. Fiecare are Nurembergul lui.

Este o lecție de ținut minte inclusiv pentru judecătorii ICCJ. De la Capitoliu la stânca tarpeiană nu este decât un pas”, concluzionează fostul ministru.

ADVERTISEMENT