AJUTOR pentru Gigi. Cum ÎŞI POATE VEDEA FAMILIA

O nouă lege intrată de curînd în vigoare le permite deţinuţilor să comunice în mediul virtual cu familia şi apropiaţii. Patronul Stelei a insistat să nu fie vizitat de mama şi de fetele...
05.01.2014 | 09:46
AJUTOR pentru Gigi Cum ISI POATE VEDEA FAMILIA

O nouă lege intrată de curînd în vigoare le permite deţinuţilor să comunice în mediul virtual cu familia şi apropiaţii. Patronul Stelei a insistat să nu fie vizitat de mama şi de fetele sale, decizia îl poate ajuta pe latifundiarul din Pipera să dialogheze cu familia, fără ca aceasta să fie nevoită să se deplaseze la penitenciarul de la Poarta Albă, acolo unde acesta îşi ispăşeşte pedeapsa.

Astfel, accesul la videochat, Messenger sau alte platforme de socializare va fi făcut după un program stabilit de fiecare penitenciar în parte, însă persoanele închise vor avea liber la a comunica cu oricine doresc.

Pînă în acest moment, legea nu indică dacă închisorile vor fi dotate cu computere pentru ca deţinuţii să se poată conecta la internet, sau fiecare condamnat va trebui să se aprovizioneze cu un calculator personal.

Singura problemă a lui Gigi e că, pentru a-şi vedea familia pe webcam, trebuie să ştie să şi folosească un computer. Însă chiar el s-a declarat în dese rînduri împotriva tehnologiei moderne şi a recunoscut că nici nu ştie să deschidă un astfel de aparat!

Gigi şi “globurile”: “Nu pot să mă uit la femei goale pentru că nu ştiu să apăs pe butoane”

Gigi Becali şi-a arătat tot timpul dispreţul pentru “internete”, pe care îl considera o “unealtă a Diavolului”. Primul pas în lumea virtuală l-a făcut în 2008, atunci cînd a decis să-şi deschidă un blog, pe care-l numea involuntar “glob”. Iată cîteva dintre replicile celebre ale  lui Becali la adresa internetului:

“Nu prea mă interesează pe mine modalitatea asta de a colabora. Dracul îşi băga coada şi atunci, în loc să educe tineretul sau pe cei maturi, aceste modalităţi de comunicare pot să strice”- 2008

“Eu nu vreau să mă uit că, dacă aş vrea, s-ar putea să îmi placă. Nu pot să mă uit la femei goale, ca nu ştiu să apăs pe butoane”

“Aşa s-a întîmplat şi cu globul ăsta… blogul… parcă e urît aşa, «blogul ăsta», nu îmi place cum sună”.

“Pe mine nici nu mă interesează, că nici nu ştiu să accesez, numai că oamenii care lucrează în acest domeniu, mă consiliează în domeniul ăsta, ei cunosc ideile mele şi ei le pun pe blog acolo. De astăzi le-am spus să nu mai scrie nimic pînă nu mă întreabă pe mine ideile, iar ei pot să formuleze cum vor ei. Eu n-am să mă apuc acum să stau că altceva nu am de făcut decît să stau pe blog”

“Globurile sînt controlate de securiştii de la SRI şi SIE”

“Am văzut eu pe Discovery că schimbau unii gazonul şi jucau a doua zi. I-am pus pe MM şi pe Argăseală să caute pe Internet, pe iPad, pe myPad şi să rezolve problema”, a spus Gigi arătîndu-le jurnaliştilor descoperirea sa, în 2011, atunci cînd Steaua avea probleme cu gazonul de pe “Naţional Arena”.