News

Mii de refugiați au fugit în vestul Ucrainei. ”Au nevoie urgent de produse de primă necesitate”

Mii de familii care fug din calea bombelor au ajuns lângă Lviv, cel mai mare oraș din vestul Ucrainei. Aceștia au nevoie de ajutor și donații.
26.02.2022 | 18:03
Mii de refugiati au fugit in vestul Ucrainei Au nevoie urgent de produse de prima necesitate
ADVERTISEMENT

Cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, Lviv (Liov), se confruntă cu un val uriaș de cetățeni care se retrag spre granița cu Polonia din calea armelor și tancurilor rusești.

Orașul are aproximativ 700 de mii de locuitori și se află la doar 80 de kilometri de frontiera cu Polonia. După începutul conflictului, mii de famili de refugiați au ajuns în Lviv.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au transmis un apel internațional cu privire la faptul că aceste persoane au nevoie urgentă de produse de primă necesitate, „în primul rând cazarmament şi sanitare, cantităţi mari.” Fanatik te ține la curent cu cele mai noi informații despre războiul dintre Rusia și Ucraina.

Apel disperat al primăriei din Lviv, după ce mii de refugiați au fugit în cel mai mare oraș vestul Ucrainei. Cum pot fi ajutați

Într-un mesaj postat pe Facebook, Sorin Ioniță (președintele Expert Forum), a explicat că produsele pentru refugiați ar trebui aduse urgent.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că drumul din vama Siret este bun, iar distanța este de aproximativ 300 de km. El le cere firmelor care au capacitatea de a prelua donații să se organizeze.

”Apel urgent din partea primăriei Lviv, unde au sosit în 48h mii de familii de refugiaţi. Au nevoie urgent de produse de primă necesitate, în primul rând cazarmament şi sanitare, cantităţi mari, vezi lista mai jos. Nu apă, că au şi ei, nu chestii perisabile.

ADVERTISEMENT

Ideal livrate acolo, sunt 300 km din vama Siret, drumul e ok, l-am făcut de câteva ori. Alternativ pot veni ei să preia din vamă, dar trebuie să fie cantităţi să merite măcar deplasarea unui camion.

Nevoia mare e să-i asistăm acolo la ei acasă, unde sunt grupaţi, dacă trec vama la noi oricum se împrăştie şi e mai uşor, mai puţin dramatică situaţia.

ADVERTISEMENT

Am contactele coordonatorilor de refugiaţi din primăria Lviv, îi putem suna la orice oră, nu putem sta după instituţiile oficiale, până luni-marţi. Există privaţi / firme cu care să putem organiza aşa ceva?”, a transmis pe Facebook Sorin Ioniță, președintele Expert Forum.

Tot din Lviv vine un mesaj cutremurător al unui medic care tratează copiii bolnavi de cancer.

Acesta susține că spitalul unde lucrează este umplut până la refuz, iar anumite intervenți importante sunt amânate din cauza războiului.

ADVERTISEMENT