Fotbal intern

Ajutor uriaş pentru Dinamo în obţinerea licenţei! Nicolae Badea, implicat în salvarea clubului. Exclusiv

13.03.2021 | 23:37
Ajutor urias pentru Dinamo in obtinerea licentei Nicolae Badea implicat in salvarea clubului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fanii din programul DDB au demarat o campanie uriaşă de strângerea de fonduri astfel încât Dinamo să poată obţine licenţa în sezonul viitor. Fostul finanţator al clubului, Nicolae Badea, a decis să dea o mână de ajutor şi în această privinţă.

Nicolae Badea, implicat în salvarea lui Dinamo! Cum ajută la obţinerea licenţei

Din informaţiile FANATIK, Nicolae Badea i-a rugat pe confidenţii săi să se ocupe cu documentaţia pentru obţinerea licenţei. Procesul de licenţiere este complex şi stingerea datoriilor nu este singurul capitol care trebuie bifat.

ADVERTISEMENT

Pentru obţinerea licenţei un club de fotbal trebuie să îndeplinească toate criteriile trasate de FRF şi care sunt împărţite în patru mari categorii: criterii sportive, criterii de infrastructură, criterii de personal şi administraţie şi criterii juridice.

Iar pentru fiecare dintre aceste criterii trebuie depusă documentaţie, trebuie obţinute avize şi rezolvate anumite probleme care nu sunt în regulă. Din informaţiile FANATIK, Nicolae Badea a fost de acord să dea o mână de ajutor din această privinţă şi i-a rugat pe specialiştii cu care lucrează să dea o mână de ajutor clubului.

ADVERTISEMENT

Dinamo, probleme la criteriile de infrastructură! Timpul, cel mai mare inamic

În urmă cu câteva zile, FANATIK a scris despre problemele de licenţiere cu care se confruntă Dinamo. Lăsând la o parte datoriile, criteriile de infrastructură trebuie şi ele rezolvate. CS Dinamo şi-a arătat disponibilitatea de a continua colaborarea cu clubul din Liga 1 pentru stadion, însă în acest sens, echipa de fotbal trebuie să obţină mai multe avize de la diferite organisme (ISCIR, pompieri, jandarmi, etc.) pentru certificatul de securitate.

Şi asta este doar una dintre probleme. Timpul este foarte scurt, în condiţiile în care “câinii” mai au două săptămâni să aibă toate documentele în ordine astfel încât să primească licenţa pentru Europa.

ADVERTISEMENT

Fanii din programul DDB pun umărul la stingerea datoriilor prin donaţii, cumpărarea de bilete virtuale şi tricouri, iar specialiştii cu care lucrează Nicolae Badea se asigură de faptul că documentaţia şi criteriile de licenţiere trasate de FRF sunt bifate.

Pablo Cortacero şi-a anunţat revenirea în România!

Chiar şi aşa, nu există nicio garanţie că Dinamo va lua licenţa. Contractele uriaşe semnate de Pablo Cortacero şi ceilalţi conducători spanioli în vară atârnă greu la capitolul datorii şi dinamoviştii speră să acopere aceste goluri până la termenul limită.

ADVERTISEMENT

Patronul spaniol nu este dispus să renunţe la club. După ce a fost destituit din fruntea Consiliului de Administraţie, Cortacero îşi caută dreptatea în instanţă şi pe 18 martie şi-a anunţat prezenţa la proces.

Iar faptul că are 72% din club este un avantaj uriaş, fanii din programul DDB având 20% din club. FANATIK a scris despre iminenta întoarcere a lui Cortacero chiar dacă din luna august nu a livrat decât promisiuni şi niciun euro în club.

  • 862.000 de euro trebuie să strângă Dinamo pentru obţinerea licenţei
  • 550.000 de euro a virat Pablo Cortacero în club
ADVERTISEMENT