News

Ajutorul de 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță, suspendat. Decizia Guvernului, publicată în Monitorul Oficial

30.03.2021 | 12:53
Ajutorul de 1500 de lei pentru cresa sau gradinita suspendat Decizia Guvernului publicata in Monitorul Oficial
ADVERTISEMENT

Lovitură pentru părinții din România. Ajutorul de 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță a fost suspendat de Guvern. Decizia este acum una oficială și a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial.

În această lună, Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de ordonanță privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fiscal şi prorogarea unor termene, printre care şi suspendarea stimulentelor pentru creşă şi grădiniţă.

ADVERTISEMENT

Actul normativ s-a concretizat la ultima ședință de Guvern, de joi, 25 martie, și a apărut deja publicat în Monitorul Oficial.

Guvernul a suspendat ajutorul de 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță

Părinții din România primesc o lovitură cruntă din partea Guvernului. Executivul condus de Florin Cîțu Guvernul a adoptat suspendarea facilității prin care firmele plătitoare de impozit pe profit aveau posibilitatea să acorde angajaților 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță. Aceasta a apărut, luni, în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că guvernanții nu au anunțat această decizie, joi, atunci când de la Palatul Victoria s-au prezentat o serie de măsuri menite să vină în sprijinul mediului de afaceri.

În ciuda faptului că măsura fusese deja decisă, nici premierul Florin Cîțu și nici ministrul Finanțelor Alexandru Nazare nu au amintit-o săptămâna trecută. Acesta din urmă a postat pe Facebook un mesaj cu deciziile pozitive, notează HotNews.

ADVERTISEMENT

Înainte de suspendarea ajutorului, părinții primeau 1.500 de lei pe lună de la angajator, iar mai departe, firmele își scădeau această cheltuială din impozitele plătite statului. Legea este în vigoare de la începutul anului. Aceasta a fost adoptată anul trecut, fiind inițiată de UDMR.

Cum se scuză Guvernul pentru suspendarea ajutorului

Ministerul Finanţelor spune că acest ajutor, deja suspendat până la 31 decembrie 2021, ar fi avut un impact asupra veniturilor bugetare de 4,5 miliarde de lei și nu există o procedură de compensare clară.

ADVERTISEMENT

”Mecanismul actual de scădere a plafonului fiscal de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil din impozitul pe profit datorat poate genera, la nivelul anual, un impact estimat asupra veniturilor bugetare de -4,5 miliarde lei.

Măsura de suspendare a aplicării prevederilor art. 25 alin. (4) i1)-i2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, dispoziţii introduse prin Legea nr. 239/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, conduce la anularea impactului bugetar de -4,5 miliarde lei, fără a genera impact bugetar asupra veniturilor estimate prin legea bugetară”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României