Aksel Lund Svindal, aur în proba de coborâre la Jocurile Olimpice

Tibi Demeter   
in Cele mai citite
15/02/2018, 19:38
Aksel Lund Svindal, aur în proba de coborâre la Jocurile Olimpice

Schiorul norvegian a câştigat medalia de aur în proba de coborâre şi a devenit primult sportiv din Norvegia care devine campion olimpic la această dişciplină. Svindal a fost urmat de Kjetil Jansrud, conaţionalul său, dar şi de elveţianul Beat Feuz.

Proba de coborâre la masculin a fost programată iniţial pentru duminica trecută, dar a fost amânată până joi, din cauza vântului care depăşea viteza de  100 km/h. De altfel, organizatorii de la PyeongChang au fost nevoiţi să scurteze o porţiune din traseul de la combinată din cauza condiţiilor meteo.

Svindal, primul schior din istorie care s-a impus în două probe de viteză

Nordicul a bifat locul secund în proba de coborâre de la Jocurile Olimpice de la Vancouvr, fiind în 2014, la Soci pe locul al patrulea. Svinda, campion olimpic la Vancouver în proba de Super G, a devenit primul schior din istorie care se impune la două probe de viteză.

Svindal este cotat principal favorit la câştigarea probei de Super G şi la PyeongChang, într-o cursă care se va disputa vineri la Jocurile Olimpice din Coreea de Nord. Norvegianul este dublu campion mondial la coborâre în 2007 şi 2013.

Ştirea MOMENTULUI

FCSB nu este interesată de Zahovic! “Nu se pune problema unei oferte”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.