Aksel Lund Svindal, aur în proba de coborâre la Jocurile Olimpice

Aksel Lund Svindal, Pyeonchang, JO2018

Aksel Lund Svindal este noul campion olimpic în proba de coborâre la PyeongChang, fiind primul norvegian din istorie care reuşeşte această performanţă.

Schiorul norvegian a câştigat medalia de aur în proba de coborâre şi a devenit primult sportiv din Norvegia care devine campion olimpic la această dişciplină. Svindal a fost urmat de Kjetil Jansrud, conaţionalul său, dar şi de elveţianul Beat Feuz.

Proba de coborâre la masculin a fost programată iniţial pentru duminica trecută, dar a fost amânată până joi, din cauza vântului care depăşea viteza de  100 km/h. De altfel, organizatorii de la PyeongChang au fost nevoiţi să scurteze o porţiune din traseul de la combinată din cauza condiţiilor meteo.

Svindal, primul schior din istorie care s-a impus în două probe de viteză

Nordicul a bifat locul secund în proba de coborâre de la Jocurile Olimpice de la Vancouvr, fiind în 2014, la Soci pe locul al patrulea. Svinda, campion olimpic la Vancouver în proba de Super G, a devenit primul schior din istorie care se impune la două probe de viteză.

Svindal este cotat principal favorit la câştigarea probei de Super G şi la PyeongChang, într-o cursă care se va disputa vineri la Jocurile Olimpice din Coreea de Nord. Norvegianul este dublu campion mondial la coborâre în 2007 şi 2013.