Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Al 11-lea meci dintre Spania și Italia – record absolut la un turneu final! Ronaldo, egalat de un puști de 22 de ani!

Duelul dintre Spania și Italia de la EURO 2024 a intrat în cărțile istoriei. Este a 11-a oară când cele două naționale se întâlnesc la un turneu final.
21.06.2024 | 00:10
Al 11lea meci dintre Spania si Italia  record absolut la un turneu final Ronaldo egalat de un pusti de 22 de ani
Spania - Italia a doborât un nou record la EURO 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Spania și Italia este un duel istoric, cele două naționale fiind obișnuite cu duelurile de la turneele finale, fie ele Europene sau Mondiale. Înaintea meciului direct de la EURO 2024, ambele echipe reușise să câștige în primul meci.

Al 11-lea meci dintre Spania și Italia – record absolut la un turneu final

Atât Spania, cât și Italia aveau un moral excelent înaintea meciului direct, ibericii obținând trei puncte în victoria cu 3-0 în fața Croației, iar italienii întorcând scorul la 2-1 în fața Albaniei.

ADVERTISEMENT

Ibericii au ajuns la 6 puncte acumulate la EURO 2024, după ce au reușit să îi învingă pe azurri (n.r cum mai este numită naționala Italiei) cu scorul de 1-0, printr-un autogol caraghios a lui Calafiori

Cele două echipe s-au întâlnit pe parcursul istoriei de 41 de ori, Spania dominând la capitolul victoriilor all-time cu 16 la 12, iar alte 13 partide s-au terminat la egalitate. Cel mai important meci a fost în 2012, când ibericii s-au impus în finala EURO 2012 cu scorul de 4-0 în fața formației din „cizmă”.

ADVERTISEMENT

Partida de la EURO 2024 a intrat în istorie, fiind al 11-lea meci între cele două selecționate la un turneu final, acest duel duce la un record absolut din acest punct de vedere. La turneele finale de Campionate Mondiale, echipele s-au întâlnit în trei rânduri. În 1934 cele două formații s-au întâlnit în sferturile de finală, unde în primul meci a fost egalitate, 1-1 (n.r la acel moment se rejuca meciul în cazul unei egalități), iar în următoarea zi Italia s-a impus cu 1-0. În 1994, Italia a ieșit încă o dată învingătoare, 2-1 fiind scorul din sfertul de finală împotriva Spaniei.

La Campionatele Europene, cele două echipe s-au întâlnit de 8 ori, însă victoria 4-0 din finala EURO 2012 a Spaniei cu siguranță că nu a fost uitată până-n prezent de italieni. Azurri au trei victorii la EURO, pe când ibericii s-au impus de două ori, iar trei meciuri au înregistrat rezultatul de egalitate.

ADVERTISEMENT

Un nou record doborât la EURO 2024

Meciul dintre Spania și Italia a dus la un nou record, Pedri a reușit să-l egaleze pe Cristiano Ronaldo la numărul de meciuri jucate la un turneu final înainte de a împlini 22 de ani, cu 12 meciuri.

Diferența selecțiilor este zdrobitoare între cei doi, Pedri a ajuns la a 22-a selecție la echipa națională, pe când Cristiano Ronaldo deține recordul all-time la numărul convocărilor, cu 208 prezențe în tricoul Portugaliei.

ADVERTISEMENT

România este foarte aproape de optimile EURO 2024

Prima partidă a naționalei României de la EURO 2024 a fost un real succes, „tricolorii” impunându-se fără drept de apel în fața Ucrainei, 3-0 fiind scorul final. Nicolae Stanciu, Răzvan și Denis Drăguș au punctat în a doua victorie reușită vreodată de români la un turneu final de Campionat European

Dacă jucătorii convocați de Edi Iordănescu vor obține cel puțin un punct din cele două partide rămase de disputat la EURO 2024, România urmează să iasă din grupe și să ajungă în optimile competiției. „Tricolorii” au șanse de calificare și dacă pierd ambele partide, doar că atunci situația se complică puțin.

ADVERTISEMENT
1.87 este cota BETANO la GG în partida România - Belgia