ADVERTISEMENT
News

Al doilea an de pandemie Covid-19 va fi mai rău decât primul. Avertismentul OMS

Autor: Flaviu Popa | 14.01.2021 | 08:59
Al doilea an de pandemie Covid-19 va fi mai rău decât primul. Avertismentul OMS
Previziunile unui expert pentru anii 2020 - 2030. Cum va arăta viața post pandemie și ce urmează. Sursa foto: hepta.ro

Organizația Mondială a Sănătății anunță că al doilea an de pandemie de Covid-19 ar putea fi mult mai dificil decât primul.

ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care SARS-CoV-2 a suferit mai multe mutații care îi permit bolii să se răspândească mult mai rapid, în special în emisfera nordică.

Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

ADVERTISEMENT

Al doilea an de pandemie, mai rău decât primul

Aproape 2 milioane de oameni au murit la nivel mondial după ce s-au infectat cu Covid-19, iar numărul infectărilor a depășit 90 de milioane.

„Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a adăugat Ryan.

ADVERTISEMENT

După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”, a punctat și Maria Van Kerkhove, Directorul tehnic al OMS pentru pandemia de Covid-19.

Noua tulpină de coronavirus existentă în Marea Britanie le dă mari emoții tuturor, după ce a fost identificată deja în zeci de țări, inclusiv în România. Deși nu este mai agresivă decât formele precedente de Covid, tulpina este cu 70% mai contagioasă, deci se răspândește mult mai ușor.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții mai multe țări din Europa au impus restricții foarte stricte de circulație, cel puțin până la finele sezonului rece, când boala ar trebui să scadă în intensitate.

92,786,908 de persoane s-au identificat cu Covid la nivel mondial, conform datelor oficiale. 1,987,077 de oameni au murit din cauza acestei boli și 66,304,638 s-au recuperat. Dintr-un total de 24,495,193 de cazuri rămase active, 112,120 de persoane sunt în stare gravă sau critică în spitalele din întreaga lume.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!