ADVERTISEMENT
News

Al doilea caz de infecție gravă cu tulpina Delta în România. Unde a fost identificat

Vineri a fost confirmat în România al doilea caz de infecție gravă cu SARS-CoV-2 cauzată de tulpina Delta.
Autor: Rareș Mușătoiu | 25.06.2021 | 22:15
Al doilea caz de infecție gravă cu tulpina Delta în România. Unde a fost identificat
Al doilea caz de infecție gravă cu tulpina Delta în România. Unde a fost identificat foto: hepta.ro

Joi a avut loc primul deces al unei persoane infectată cu tulpina Delta pe teritoriul României, până acum fiind identificate 44 de persoane infectate cu această variantă.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a oferit un avertisment în urmă cu câteva zile referitor la tulpina Delta, spunând că aceasta ar putea să fie sursa a 90% dintre infectările din spațiul european la finalul lunii august.

Al doilea caz de coronavirus cu tulpina Delta în România. În ce județ a fost confirmat

Un nou caz de infecție cu coronavirus identificat cu varianta Delta a fost înregistrat în județul Argeș, acolo unde joi a murit o persoană infectată cu această tulpină.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o femeie în vârstă de 74 de ani, nevaccinată, internată în momentul de față în secția de Terapie Intensivă, despre care se spune că nu a avut legătură cu cazul anterior.

“În județul Argeș mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, în vârstă de 74 de ani, care se află în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpina Delta.

ADVERTISEMENT

În acest moment, este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai vorbit despre tabloul clinic pe care îl pot observa medicii până acum în rândul cazurilor infectate cu tulpina Delta.

ADVERTISEMENT

“Durerea de cap este foarte frecventă, la fel durerea de gât, scurgerile nazale, rinoreea, diferit de ceea ce observaseră medicii în rândul cazurilor anterioare date de varianta britanică și de cea din Wuhan, care prezentau tuse și pierderea mirosului sau gustului, simptome relativ specifice”, a adăugat Gheorghiță.

Primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta, înregistrat în România. Câte infecții cu mutația indiană sunt în țară

În cursul zilei de joi, 24 iunie, autoritățile au raportat primul deces al unei persoane infectate cu varianta Delta a SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat, joi, primul deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu varianta Delta, descoperită prima dată în India, de Covid.

Conform autorităților din zona sanitară, până în 20 iunie, în țară, au fost depistate 44 de persoane infectate cu această variantă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!