News

Al doilea producător auto din lume va concedia mii de angajați. Ce planuri are în viitor

15.03.2021 | 13:24
Al doilea producator auto din lume va concedia mii de angajati Ce planuri are in viitor
ADVERTISEMENT

Un mare producător auto a anunţat că va renunţa la mii de angajaţi în următorii 2 ani. Volkswagen AG va concendia 5.000 de persoane de la fabricile sale din Germania.

Motivul invocat de oficialii cunoscutului brand este reducerea costurilor pentru finanțarea producţiei de maşini electrice. Anunțul a fost făcut duminică de grupul german, transmite Reuters, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Al doilea producător auto global speră ca o parte dintre angajați să opteze pentru schema de pensionare anticipată. Este vorba de aproximativ 1000 de persoane.

Volkswagen va renunța la 5000 de angajați în următorii 2 ani

Foto: Hepta.ro

În jur de 4000  de angajaţi vor părăsi compania în urma opririi graduale a activităţilor lor. Surse din companie au declarat că locurile de muncă vor fi afectate la şase fabrici din Germania ale principalului brand, VW. În prezent, compania are aproximativ 120.000 de angajaţi.

ADVERTISEMENT

Se estimează o reducere de 500 de milioane de euro. În schimb,Volkswagen AG va majora bugetul pentru pregătirea angajaţilor cu 40 milioane de euro, la 200 milioane de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ADVERTISEMENT

Până în 2030, Volkswagen vrea să producă aproximativ 26 de milioane de maşini integral electrice

Foto: Hepta.ro

Pe lângă mașini intregral electrice, Volkswagen dorește să producă şapte de milioane de vehicule hibride. Grupul german a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, conform sursei citate.

Dintre acestea, 35 de miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică. Anul trecut, vânzările Volkswagen au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule.

ADVERTISEMENT

În schimb, numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unităţi, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi.

ADVERTISEMENT
Tags: