News

Al doilea român condamnat la închisoare pentru încălcarea regulilor anti-Covid. Cum ”a fugit” din hotelul unde era carantinat

Al doilea român arestat pentru încălcarea regulilor împotriva coronavirusului. Este vorba despre un tânăr din Brăila în vârstă de 32 de ani. Iată ce faptă a comis acesta, mai exact.
17.11.2021 | 00:17
Al doilea roman condamnat la inchisoare pentru incalcarea regulilor antiCovid Cum a fugit din hotelul unde era carantinat
ADVERTISEMENT

Gheorghiță Alexandru V este a doua persoană din România care a fost condamnată la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. I s-au dat opt luni de stat după gratii.

Potrivit ziare.com, el ar fi plecat, anul trecut, din hotelul unde stătea în carantină, după ce a sosit din străinătate, mai exact, din Marea Britanie. Se întâmpla în starea de urgență, pe când era cazat cu un alt individ și ambii urmau să fie testați.

ADVERTISEMENT

Cum a fugit tânărul din carantină. Metoda frânghiei din cearșafuri de pat

Însă, Gheorghiță Alexandru V nu a mai așteptat ziua testării, așa că a evadat din carantină, de la etajul 4, cu ajutorul mai multor cearșafuri de pat pe care le-a legat precum o frânghie. Individul voia să plece spre o locuință unde nu mai stătea nimeni.

Tânărul și-a dus misiunea la bun sfârșit. S-a odihnit acasă, iar după ce s-a trezit a sunat autoritățile să spună despre fapta sa. De îndată la fața locului s-au deplasat oamenii legii care l-au dus înapoi la hotel.

ADVERTISEMENT

”Întrucât se afla la etajul 4, a decis ca din cearșafurile de la pat și cearșaful plic să confecționeze o funie și astfel, pe balcon, de la etajul 4, să coboare până la parter și să meargă până la adresa de domiciliu.

A declarat că nu a putut ieși pe ușa de acces întrucât aceasta era închisă cu cheia, iar el, din cauza afecțiunilor medicale de care suferă a cedat psihic și a recurs la această metodă, respectiv să fugă cu ajutorul cearșafurilor de la etajul 4 la parter. 

ADVERTISEMENT

A mai precizat că, la vremea când a intrat în carantină, el lua anumite medicamente pentru calmare, medicamente pe care nu le avea asupra sa, ci se aflau acasă”, conform rechizitoriului procurorilor.

Ajuns din nou la unitatea de cazare, brăileanu a amenințat că se aruncă de la etajul 4 dacă nu este testat de Covid. A fost mutat la parter și testat, în cele din urmă, negativ. În privința dosarului său pentru zădărnicirea combaterii bolilor, Judecătoria Brăila l-a analizat și a constatat că individul nu a încălcat legea, deoarece nu era testat atunci când a ”evadat” de la hotel și nu se știa dacă are sau nu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Niciun înscris sau orice altă probă administrată în cursul urmăririi penale sau a judecății nu atestă acest fapt. Dimpotrivă, din adresa D.S.P. Brăila rezultă că inculpatul nu prezenta simptome specifice COVID-19”, a susținut instanța.

Nu a fost de aceeași părere și Curtea de Apel, care-l consideră posibil asimptomatic pe Gheorghiță Alexandru V.

”(…) Inculpatul, considerat ca fiind asimptomatic, deci suspect de a fi bolnav, până la dovada contrară, trebuia să respecte dispozițiile luate de autorități în stare de urgență și să rămână în carantină instituționalizată. La acel moment, autoritățile sanitare nu aveau obligația (și, în concret, era și imposibil, raportat la lipsa stocurilor de materiale medicale) de a efectua teste pentru COVID-19 tuturor persoanelor carantinate instituționalizat, ci doar acelora care, pe durata carantinei, prezentau simptome specifice.

Curtea conchide că fapta inculpatului (…) întrunește condițiile de tipicitate – obiectivă și subiectivă – ale infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Împrejurarea că, la scurt timp după ce a părăsit instituția de carantină, inculpatul și-a făcut un test pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ, nu este de natură a înlătura răspunderea penală pentru fapta săvârșită, infracțiunea prevăzută de art. 352 alin. 1 C.pen. fiind o infracțiune de pericol, iar nu una de rezultat”, astfel a motivat Curtea de Apel decizia pe care a luat-o.

În urma hotărârii Curții de Apel, tânărul a fost închis pentru 8 luni și i s-a aplicat și o amendă în valoare de 2.100 de lei.

Cine este primul român condamnat la închisoare pentru încălcarea regulilor anti-Covid

Numele lui este Strugurel Matei. Are 38 de ani și este din Buzău. A stat doar două luni după gratii, fiind eliberat pe 7 octombrie 2021, după ce avocatul său a dovedit că a fost arestat pe nedrept.

În aprilie 2020, Matei Strugurel a fugit din spital de teamă să nu ia Covid, mai ales că tușea puternic fiind depistat cu TBC. A fost testat și negativ de Covid.  În momentul de față continuă cercetarea sa în libertate.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion...
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion ar putea costa sub 100 de euro
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au...
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au fost demolate