News

“Al doilea val de coronavirus este o fantezie”. Anunț oficial al celui mai cunoscut medic infecționist din Europa

08.05.2020 | 13:45
Al doilea val de coronavirus este o fantezie Anunt oficial al celui mai cunoscut medic infectionist din Europa
ADVERTISEMENT

“Al doilea val de coronavirus este o fantezie”. Acesta este anunțul pe care l-a făcut profesorul francez Didier Raoult, cel mai cunoscut doctor infecționist din Europa

Al doilea val de coronavirus este o fantezie!

Vă readucem aminte că, Raoult este cel care a stârnit adevărate controverse pentru promovarea intensă a folosirii hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19.

ADVERTISEMENT

De data aceasta medicul contrazice ferm temerile autorităţilor că ar putea veni un al doilea val de coronavirus pe fondul relaxării măsurilor stricte impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2

Anunț oficial al celui mai cunoscut medic infecționist din Europa

Trebuie să știți că Didier Raoult ocupă și funcția de director al Institutului  Méditerranée Infection din Marsilia. Acesta nu a ezitat o clipă și a transmis că datele privind răspândirea coronavirusului arată că s-ar fi ajuns la o „curbă Bell”, despre care a susţinut că este un ciclu epidemic tipic, care ar trebui să excludă perspectiva unei reveniri.

ADVERTISEMENT

„Povestea celui de al doilea val este o fantezie care a fost inventată în timpul gripei spaniole, care a început vara şi care nu are nimic de-a face”, a afirmat medicul francez.

„Urăsc să fac predicţii, dar modul de evoluţie este destul de comun pentru epidemii. În trecut, epidemiile au dispărut cu mult înainte de a avea mijloace de a le opri. Au dispărut oricum”, a afirmat profesorul francez.

ADVERTISEMENT

În continuare, acesta a susţinut că umanitatea nu a murit din cauza unei epidemii. „Epidemiile încep, accelerează, cresc, dispar şi nu ştim de ce”, a adăugat el. ”Mai mult, afirmația că este nevoie ca 70% din populație să fie imună pentru a controla epidemia este în întregime falsă, nu așa se întâmplă.

Epidemiile pornesc și se opresc din motive despre care știm foarte puțin. În viitor vom înțelege mai bine relațiile dintre ecosistem și transmisibilitatea bolilor infecțioase”,  a adăugat Didier Raoult.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, profesorul spune că planurile guvernului francez de a începe relaxarea măsurilor din 11 mai sunt justificate.

„Datele furnizate de preşedinte nu sunt extravagante. 97 la sută din cazuri se vor fi produs în jurul datei de 7 mai şi 99 la sută în jurul datei de 19 mai.

 Acesta este momentul în care ar trebui să fim capabili să limităm şi să izolăm persoanele infectate, ştiind că până atunci transmiterea virusului va deveni mult mai mică”, a mai spus Didier Raoult.

 

 

ADVERTISEMENT