Sport

Al-Hilal a confirmat interesul pentru Cristiano Ronaldo. Cum a ratat portughezul un contract de 210 milioane de lire sterline

Gruparea saudită Al-Hilal a fost singura interesată cu adevărat de transferul lui Cristiano Ronaldo în această vară, dar mutarea nu s-a mai perfectat.
28.09.2022 | 13:52
AlHilal a confirmat interesul pentru Cristiano Ronaldo Cum a ratat portughezul un contract de 210 milioane de lire sterline
Cristiano Ronaldo, 37 de ani, a revenit în 2021 la Manchester United, unde a mai jucat între 2003 și 2009. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a fost detronat de Kylian Mbappe în topul fotbaliștilor cu cele mai mari câștiguri în 2022, dar asta este și din cauză că a ratat o mutare-bombă în această vară la clubul Al-Hilal, din Arabia Saudită, care l-ar fi făcut cel mai bine plătit jucător din lume.

Ronaldo ar fi primit opt milioane de lire sterline pe lună

Președintele grupării, Fahad ben Nafel, a confirmat că interesul saudiților a fost real, iar contractul oferit portughezului era de 210 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo urma să primească două milioane de lire pe săptămână, iar suma ce ar fi revenit lui Manchester United era de 25 de milioane de lire sterline.

Clubul din Riyadh a fost singurul cu adevărat interesat de transferul fotbalistului în vârstă de 37 de ani, care era încântat de principiu în privința mutării.

ADVERTISEMENT

Interdicția de a transfer a oprit trecerea lui Ronaldo la Al-Hilal

Totuși, au existat informații că Ronaldo simțea că plecarea la Al-Hilal ar fi reprezentat un pas înapoi în cariera lui, mai ales că el își dorea să continue să evolueze în Champions League.

Mutarea nu s-a realizat, însă, din cauză unei interdicții de transfer primită de gruparea saudită, după cum a afirmat Ben Nafel canalului de YouTube Thamania.

ADVERTISEMENT

“Am negociat cu Ronaldo și problema nu au reprezentat-o nici banii, nici principiile. Al-Hilal este capabilă să aducă staruri din întreaga lume, dar decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv ne-a împiedicat să înregistrăm transferurile. Nu ne-am oprit din a negocia cu jucătorii în ciuda interdicției, dar am fost întârziați în a intra în etapa finală a negocierilor până când suspendarea a fost ridicată”, a declarat președintele clubului din Riyadh.

La Al-Hilal mai sunt foști jucători de la Sporting și Man. United

Al-Hilal primise interdicție la transferuri în luna mai după ce mijlocașul Mohamed Kanno s-a răzgândit în ultima clipă în privința plecării la Al-Nassr și, cum semnase cu ambele cluburi, acestea au fost suspendate.

ADVERTISEMENT

Al-Hilal este antrenată de argentinianul Ramon Diaz, iar printre vedetele echipei se numără doi foști jucători de la Sporting Lisabona, tocmai prima echipă a lui Ronaldo: brazilianul Matheus Pereira și peruvianul Andre Carrillo. Tot la saudiți mai evoluează: argentinianul Luciano Vietto, fost la Atletico Madrid, malianul Moussa Marega, fost la FC Porto, și nigerianul Odion Ighalo, care a evoluat chiar la Manchester United în sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT