ADVERTISEMENT
Fotbal international

Al Hilal, exclusă din Liga Campionilor Asiei din cauza Covid-19! Răzvan Lucescu, reacție furibundă: ”Injustiție la nivel mondial!”

Autor: Traian Terzian | 23.09.2020 | 23:44
Al Hilal, exclusă din Liga Campionilor Asiei din cauza Covid-19! Răzvan Lucescu, reacție furibundă: ”Injustiție la nivel mondial!”
Echipa antrenată de Răzvan Lucescu, Al Hilal, a fost exclusă din Liga Campionilor Asiei din cauza cazurilor de Covid-19. Sursă foto: Twitter Al Hilal

Echipa antrenată de Răzvan Lucescu, Al Hilal, a fost exclusă din Liga Campionilor Asiei din cauza cazurilor de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 30 de cazuri de Covid-19 au fost depistate la Al Hilal, iar tehnicianul român, care este negativ, nu avea la dispoziție pentru jocul cu Shabab Al Ahli Dubai decât 11 jucători, dintre care trei erau portari.

În aceste condiții, observatorul meciului din ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor Asiei, a decis anularea jocului.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 septembrie, ora 23:45 / Răzvan Lucescu s-a declarat stupefiat de decizia luată de șefii fotbalului asiatic de a exclude formația Al Hilal din Liga Campionilor.

”Este una dintre cele mai mari injustiții din fotbalul mondial! Competiția se încheie în luna decembrie, nu există niciun termen limită, în așa fel încât federația asiatică să fie nevoită să ia o decizie imediat. Nu există absolut nicio presiune a timpului.

ADVERTISEMENT

Am fost forțați să stăm închiși 50 de oameni cu virusul între noi! Dacă era o competiție ce se desfășura acum pe sistemul tur-retur, puteam împiedica situația de a fi puși în situația de a evolua cu goal-keeper pe post de jucător de câmp.

Noi am respectat competiția peste orice limită posibilă, ne-am dat viața pe teren, am respectat fotbalul. Chiar și astăzi am fost prezenți la intrarea pe teren, pe tunel, am avut 8 jucători de câmp. O altă chestiune. Competiția se dispută pe secțiunile Est și Vest.

ADVERTISEMENT

Din vest, facem parte noi, Arabia Saudită, Iran, Irak și alte țări, din est, Japonia, China, Coreea, cele din Orientul Îndepărtat. Estul nici n-a început competiția pe grupe, acestea vor fi programate peste o lună, două. Inimaginabil ce decizie s-a putut lua!”, a declarat Lucescu.


Cazurile de Covid-19 au exclus-o pe Al Hilal din Liga Campionilor Asiei

Apoi, Confederaţia Asiatică de Fotbal a anunţat pe site-ul oficial că echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, a fost exclusă din Liga Campionilor Asiei şi rezultatele i-au fost anulate, deoarece nu a putut prezenta un număr suficient de jucători pentru meciul de miercuri cu Shabab Al Ahli Dubai.

ADVERTISEMENT

”Al Hilal, din Arabia Saudită, nu a reuşit să prezinte numărul necesar de 13 jucători pentru meciul său din Grupa B a LC Asiei, cu Shabab Al Ahli Dubai, din Emiratele Arabe Unite”, se arată în comunicatul AFC.

”Conform articoului 4.3 din Regulamentul Special pentru competiţiile AFC în perioada pandemiei de coronavirus, este considerată retrasă din competiţie.

ADVERTISEMENT

Toate meciurile jucate de Al Hilal, care a avut pe listă doar 11 jucători, sunt anulate, astfel că Pakhtakor din Uzbekistan şi Shabab Al Ahli Dubai s-au calificat în optimile de finală din Grupa B”, au mai notat oficialii forului asiatic.

Al Hilal obținuse deja calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei încă din etapa precedentă, atunci când a a reușit un meci egal cu Shahr Khodrou, scor 0-0.

Formația pregătită de Răzvan Lucescu era deținătoarea trofeului, după ce în sezonul trecut a învins, în finală, în ambele manșe, formația japoneză Urawa Red Diamonds.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!