Sport

Veste bună pentru Edi Iordănescu la echipa națională! Florin Tănase a jucat prima partidă după accidentarea din urmă cu două luni. Update

Vești bune pentru Edi Iordănescu la echipa națională. Florin Tănase a revenit pe teren pentru prima oară după o pauză de două luni.
17.01.2023 | 11:20
Veste buna pentru Edi Iordanescu la echipa nationala Florin Tanase a jucat prima partida dupa accidentarea din urma cu doua luni Update
Florin Tănase a jucat primul meci după accidentarea din urmă cu două luni. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
17-01-2023
09:35

Florin Tănase a jucat prima partidă la Al-Jazira după o pauză de două luni

Florin Tănase s-a accidentat înaintea meciurilor amicale ale României din luna noiembrie 2022 și a ratat convocarea lui Edi Iordănescu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Internaționalul român a revenit pe gazon după șase meciuri oficiale ratate la Al-Jazira. 

Fostul căpitan al FCSB-ului a evoluat pentru Al-Jazira în amicalul de luni seară contra celor de la Bani Yas, locul nouă în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Este primul joc al lui Florin Tănase după o pauză de două luni. 

Revenirea lui Florin Tănase este privită cu ochi buni de Edi Iordănescu, deoarece la sfârșitul lunii martie, România debutează în preliminariile pentru Campionatul European din 2024. În vârstă de 28 de ani, Florin Tănase a marcat două goluri în 15 selecții pentru echipa națională. 

Florin Tănase, la primul meci după o pauză de două luni. Sursă foto: Instagram - @florintanase.
Florin Tănase, la primul meci după o pauză de două luni. Sursă foto: Instagram – @florintanase.

Florin Tănase s-a accidentat pe 11 noiembrie 2022 și a fost nevoit să părăsească terenul după doar 14 minute de joc, ratând convocarea lui Edi Iordănescu pentru amicalele cu Slovenia și Moldova, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Al-Jazira a făcut un anunț de ultimă oră despre fostul fotbalist de la FCSB care trage din greu la antrenamente.

Al-Jazira, detalii de ultimă oră despre Florin Tănase: „Își ridică ritmul de antrenament”

Florin Tănase a revenit la antrenamentele lui Al-Jazira în Ajunul Crăciunului trecut, fiind pe banca de rezerve în meciul cu Al-Dhafra de pe 24 decembrie 2022. Internaționalul român a ratat șase meciuri consecutive pentru formația din Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Al-Jazira a făcut un anunț de ultimă oră referitor la situația jucătorului român prin intermediului unui mesaj postat pe rețelele de socializare. „Tănase își ridică ritmul de antrenament cu forță și concentrare deplină”, a scris echipa din Emirate.

Totuși, Al-Jazira nu a fost afectată de accidentarea lui Florin Tănase. Echipa antrenată de Marcel Keizer a câștigat șase din ultimele șapte meciuri oficiale și se află pe locul cinci în clasament, la doar trei puncte de primul loc.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase ar putea reveni pe gazon în meciul cu echipa lui Alexandru Cicâldău

Florin Tănase ar putea bifa primele minute pe teren după o pauză de peste două luni în meciul lui Al-Jazira cu Al Ittihad-Kalba, echipa lui Alexandru Cicâldău. Cele două formații se înfruntă pe 22 ianuarie, de la ora 15:15, în etapa a 13-a din campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Florin Tănase s-a transferat la Al-Jazira în vară de la FCSB pentru suma de trei milioane de euro. Fostul căpitan al roș-albaștrilor a adunat 11 apariții în acest sezon pentru Al-Jazira, reușind să înscrie trei goluri și să ofere două pase decisive.

ADVERTISEMENT

Cotat la 4 milioane de euro, Florin Tănase a fost jucător de bază pentru echipa lui Marcel Keizer, fiind titular încă de la primul meci. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a adunat 15 apariții la naționala României, reușind să înscrie două goluri, ultimul în meciul din septembrie 2022 cu Finlanda, scor 1-1.

Florin Tănase, încântat în momentul transferului la Al-Jazira: „Sper să câștig multe trofee”

Florin Tănase s-a integrat rapid în cadrul clubului la care a ajuns în vară, fiind ajutat și de entuziasmul cu care a fost primit de suporterii echipei. „Bun venit în familia noastră! Prima impresie contează și deja îl iubim pe Tănase”, era mesajul postat pe Twitter de oficialii de la Al-Jazira după primele momente petrecute de Tănase pe gazon.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte fericit pentru că am ajuns la un club atât de bine organizat. Un club mare din Emiratele Arabe Unite. Suporterii se aşteaptă să marchez goluri şi eu sper că voi reuşi să fac acest lucru. Sper să marchez cât mai multe goluri şi să-mi ajut echipa să câştigăm cât mai multe meciuri şi trofee.

Înainte să vin aici am vorbit cu Mirel Rădoi şi cu Cosmin Olăroiu. Mi-au spus că este un club mare, foarte bine organizat şi că este o onoare pentru mine dacă ajung aici.

Sper să mă impun cât mai repede şi să câştig cât mai multe trofee alături de Al Jazira. Sper să-i ajut pe cei tineri cu experienţa mea şi împreună să facem lucruri foarte frumoase”, declara Florin Tănase la un moment dat.

ADVERTISEMENT