Sport

Al Sadd refuză să-l lase pe Xavi să plece gratis la Barcelona! Ce sumă cere clubul din Qatar pentru a-i da drumul

Barcelona a rămas fără antrenor principal după demiterea olandezului Ronald Koeman, iar principalul favorit pentru a ocupa banca tehnică este fostul mijlocaș al echipei catalane, Xavi Fernandez.
03.11.2021 | 15:45
Al Sadd refuza sal lase pe Xavi sa plece gratis la Barcelona Ce suma cere clubul din Qatar pentru ai da drumul
ADVERTISEMENT

Ronald Koeman a fost îndepărtat după ce Barcelona a fost învinsă în deplasare de Rayo Vallecano, cu 1-0, în etapa a 11-a a campionatului. A fost picătura care a umplu paharul cu rezultate catastrofale, printre care cele două eșecuri din Liga Campionilor, înfrângerea de pe teren propriu cu Real Madrid în campionat sau remizele cu Cadiz și Getafe.

Mandatul lui Sergi Barjuan la prima echipă se va termina după ce clubul va angaja un nou antrenor principal, în locul lui Ronald Koeman. Președintele Joan Laporta îl va prezenta pe Sergi Barjuan în fața jucătorilor în această după-amiază”, au anunțat catalanii după demiterea lui Koeman.

ADVERTISEMENT

Prioritatea oficialilor grupării catalane este aducerea lui Xavi Hernadez. Fostul mijlocaș al grupării este, în prezent, antrenor principal la echipa Al Sadd, din Qatar. Doar că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, chiar dacă tehnicianul și Barcelona au ajuns la un acord.

Al Sadd cere 10 milioane de euro ca să-i dea drumul lui Xavi

În acest sens, clubul spaniol a trimis doi reprezentanți la Doha pentru a-i determina pe oficialii de la Al Sadd să-l elibereze din funcție pe Xavi. Numai că insistențele acestora nu au avut sorți de izbândă, motiv pentru care singura variantă prin care tehnicianul poate veni la Barcelona este să-i fie achitată clauza de reziliere, care se ridică la 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În prezent, Barcelona are bătăi de cap și pentru faptul că Ronald Koeman a cerut compensații complete după ce a fost dat afară. Altfel spus, vrea să i se verse cât mai urgent suma de 12 milioane de euro.

Xavi ar lăsa Al Sadd pentru un club cu pierderi de 481.000.000 de euro

Pentru clubul catalan, plata celor 22 de milioane de euro, fără a lua în calcul și valoarea contractului pe care-l va semna Xavi, reprezintă o gaură și mai adâncă în buget. Recent, oficialii clubului de pe Camp Nou au prezentat raportul financiar pe sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Cheltuielile au au atins suma record de 1,14 miliarde de euro. În plus, gruparea a înregistrat pierderi de 481.000.000 de euro, iar unul dintre motive este criza financiară cauzată de pandemia de coronavirus.

Xavi a evoluat 11 ani la Barça și are 7 trofee ca antrenor la Al Sadd

Xavi a jucat la Barcelona timp de 11 ani și a făcut istorie mai ales sub comanda lui Pep Guardiola. La actuala lui echipă, la care a evoluat între 2015 și 2019, a câștigat, în calitate de antrenor, șapte trofee.

ADVERTISEMENT

Dacă varianta Xavi va pica, favoriți pentru a veni pe banca tehnică a Barcelonei sunt Erik ten Hag de la Ajax Amsterdam și spaniolul de la cârma naționalei Belgiei, Roberto Martinez. Aceștia au declarat de mai multe ori că nu există contact cu șefii Barcei, dar nu are fi exclus ca discuțiile să fie demarate dacă Xavi rămâne la Al Sadd.

ADVERTISEMENT