Fotbal international

Al Shabab – Al Ahli 0-4. Șumudică, umilit de Stanciu! Assist pentru fotbalistul român

05.04.2019 | 22:39
Al Shabab  Al Ahli 04 Sumudica umilit de Stanciu Assist pentru fotbalistul roman

Cel mai anticipat duel al românilor din Arabia Saudită s-a consumat în cursul zilei de vineri. Al Shabab, echipa lui Marius Șumudică, Constantin Budescu și Valerică Găman, a avut meci pe teren propriu cu Al Ahli, formația la care s-a transferat Nicolae Stanciu în această iarnă. 

Al Shabab – Al Ahli 0-4. Șumudică, umilit de Stanciu!

Duelul a reprezentat ultima șansă a lui Al Ahli de a mai spera la locul 3. Iar oaspeții au intrat motivați la maximum pe teren. Echipa lui Stanciu s-a impus cu un neverosimil 4-0, golurile fiind marcate de Al Fatil, Muwashar și Djaniny (x2). Nicolae Stanciu a contribuit cu un assist la golul marcat de Muwashar în minutul 64.

La gazde a revenit pe teren după accidentare și Constantin Budescu, schimbat în minutul 57, la scurt timp după ce Al Ahli a dus scorul la 3-0. Găman a fost integralist, la fel ca Stanciu în tabăra oaspeților. Conform graficii televiziunii arabe, Stanciu a jucat rolul de atacant la acest joc. Iar diferența s-a văzut, Al Ahli a dominat autoritar meciul și a avut 15 șuturi spre poartă, dintre care 11 au fost cadrate.

Asisst pentru Stanciu
Asisst pentru Stanciu

În urma acestui rezultat, Al Shabab rămâne pe locul 3, cu 47 de puncte, în timp ce Al Ahli urcă provizoriu pe locul 4, cu 46 de puncte. Ambele echipe pot fi însă devansate la finalul etapei de Al Taawon, care are doar 46 de puncte, însă și un meci simplu cu o echipă aflată la retrogradare.

Pierderea locului 3 ar fi un dezastru pentru Marius Șumudică, a cărui echipă a stat aproape tot sezonul în top 5 și de o bună bucată de vreme s-a menținut pe locul 3. Până la finalul sezonului din Arabia Saudită mai sunt doar patru etape.

În următoarea rundă, Al Shabab are meci cu penultima clasată, în timp ce pe Al Ahli o așteaptă un meci infernal cu Al Hilal, ocupanta locului 2, care duce o luptă la baionetă pentru titlu cu Al Nasr