ADVERTISEMENT
News

Al treilea caz de coronavirus la Ministerul Justiției. Angajații vor lucra în regim de telemuncă

Autori: Traian Terzian, Valeriu Tache | 13.04.2020 | 12:28
Al treilea caz de coronavirus la Ministerul Justiției. Angajații vor lucra în regim de telemuncă
Ministerul Justiției a anunțat, luni, că un alt treilea caz de coronavirus a fost înregistrat la un angajat și a decis să ia o serie de măsuri de protecție

Ministerul Justiției a anunțat, luni, că un alt treilea caz de coronavirus a fost înregistrat la un angajat și a decis să ia o serie de măsuri de protecție.

ADVERTISEMENT

Al treilea caz de coronavirus la Ministerul Justiției

Într-un comunicat al Ministerului Justiției, publicat de Agerpres, se arată că un al treilea caz de infectare cu coronavirus s-a înregistrat la un angajat al instituției, care însă nu a mai venit la birou din 9 aprilie.

”Începând de marţi, Ministerul Justiţiei va intra în regim de telemuncă până în data de 21 aprilie, în urma confirmării unui al treilea caz de COVID-19 în cadrul aparatului Ministerului”, se arată în comunicat.

”Noul caz a fost confirmat duminică seară şi este un angajat al direcţiei contencios, aflat între contactele primului caz confirmat. Persoana nu a mai fost prezentă în Minister din data de 9 aprilie”, se mai precizează.

ADVERTISEMENT

DSP București a deschis o anchetă epidemiologică

Excepție de la această regulă vor face ministrul, secretarii de stat, cabinetul ministrului, serviciul de informaţii clasificate și direcţia tehnologia informaţiei, care vor continua să lucreze de la sediul ministerului.

Ministerul Justiţiei a mai precizat că, în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie, sediul instituţiei a fost decontaminat succesiv prin nebulizare, iar în acest moment Direcția de Sănătate Publică București a deschis o anchetă epidemiologică pentru a stabili toate persoanele care au intrat în contact cu angajatul ministerului.

La începutul lunii martie la Tribunalul București a avut loc un caz scandalos, care a băgat panică în toată instituția. Un deținut suspect de coronavirus a ajuns în fața judecătorilor din pricina unei lipse totale de comunicare între autorități.

ADVERTISEMENT

Forumul Judecătorilor din România a trimis un comunicat către Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerului Justiției și tuturor instanțelor judecătorești să adopte urgent măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID19.

Pe 9 aprilie, Ministerul Justiției a anunțat că unul dintre angajații săi a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. În aceeași zi a fost confirmat și un al doilea caz.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT