News

Al treilea caz de variola maimuței în România: un bărbat de 31 de ani din București. Care e starea acestuia

În cursul zilei de miercuri, 15 iunie, România a raportat al treilea caz de variola maimuței. E vorba de un bărbat de 31 de ani din București. Acesta este internat.
15.06.2022 | 10:36
Al treilea caz de variola maimutei in Romania un barbat de 31 de ani din Bucuresti Care e starea acestuia
Al treilea caz de variola maimuței raportat în România. Anunțul Ministerului Sănătății. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Miercuri, 15 iunie, România a raportat al treilea caz de infectare cu variola maimuței.

Al treilea caz de variola maimuței raportat în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Pacientul este un bărbat în vârstă de 31 de ani, care s-a prezentat marți la un spital din București.

Simptomele sale au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat, a precizat, miercuri dimineață, Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Sănătate mai anunță că bărbatul infectat cu variola maimuței nu are istoric de călătorie.

Primele două cazuri de variola maimuței din România, raportate tot în București

În țara noastră, primul caz de variola maimuței a fost anunțat de ministerul Sănătății luni, la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București.

ADVERTISEMENT

Infecția acestuia a debutat în weekend, iar pacientul s-a prezentat la spital în debutul săptămânii. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

La doar 24 de ore distanță, autoritățile au anunțat și cazul cu numărul 2. E vorba de un bărbat de 32 de ani, tot din Capitală.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat ulterior că este infectat cu variola maimuței.

”Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, anunța, marți, ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Specialiștii anunță că virusul variola maimuţei nu se transmit cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Boala intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit virusul este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

ADVERTISEMENT