Fotbal intern

Alarmă cu Florin Tănase! Căpitanul are șanse minime să joace în derby-ul CFR Cluj – FCSB. Exclusiv

09.12.2020 | 19:45
Alarma cu Florin Tanase Capitanul are sanse minime sa joace in derbyul CFR Cluj  FCSB Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Tănase, 25 de ani, căpitanul celor de la FCSB, are șanse mici de a juca în derby-ul de la finalul săptămânii, CFR Cluj – FCSB, programat duminică, 13 decembrie, ora 21:00. Tănase a ieșit în prima repriză a meciului FCSB – UTA, mai mult preventiv după ce a simțit o înțepătură la coapsă.

FANATIK a aflat că Tănase încă are dureri la cel mai mic efort și e greu de crezut că va fi folosit la Cluj dacă situația nu se schimbă. Dar amănuntul care contează cel mai mult, Tănase nu a efectuat nici până acum vreun antrenament după partida de acum 4 zile împotriva celor de la UTA!

ADVERTISEMENT

Florin Tănase, niciun antrenament de la accidentarea din meciul cu UTA! Are șanse mici să fie folosit în CFR Cluj – FCSB!

Toni Petrea chiar are bătăi de cap pentru derby-ul cu CFR Cluj, din Gruia. Deși inițial se credea că problema lui Florin Tănase, care a ieșit acuzând dureri la coapsă în prima repriză cu UTA, nu este gravă, situația stă cu totul altfel.

FCSB a reluat antrenamentele la două zile după meciul cu arădenii, dar fără căpitanul Tănase care a acuzat în continuare dureri la efort. Nici miercuri, 9 decembrie, cu trei zile înainte de plecarea echipei la Cluj, „Tase” nu a făcut încă vreun antrenament din ciclul săptămânal.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, staff-ul lui Toni Petrea ia tot mai în serios varianta de a nu se baza pe căpitan în derby-ul cu campioana. Cu atât mai mult cu cât nici acesta, după discuțiile cu cei din sectorul medical, nu e de acord să riște o accidentare mai gravă.

Florin Tănase și Dennis Man au fost la recuperare la Belgrad, la celebra Marijana. La Man a avut efect imediat!

Înainte de pauza din Liga 1 pentru meciurile din 16-imile Cupei României, Florin Tănase și Dennis Man au suferit accidentări serioase în victoria FCSB-ului de la Mediaș. Se anticipa că vor rata derby-urile cu CFR Cluj și Craiova, dar oficialii de la FCSB au luat decizia de a-i trimite la Belgrad, la celebra de acum Marijana Kovacevici, informație furnizată la vremea respectivă de Prosport.

ADVERTISEMENT

Minunile făcute de sârboaică au avut efect imediat asupra ambilor jucători decisivi ai roș-albaștrilor. Din informațiile noastre, Dennis Man nu a mai simțit nicio durere de la prima ședință, în timp ce Tănase a fost „reparat” abia după două zile.

Cei doi s-au întors la antrenamente imediat după revenirea de la Belgrad și au devenit apți de joc pentru meciul recent cu UTA. Ambii au fost titulari. Dacă Man a fost pe teren 83 de minute, fără probleme, Tănase s-a văzut nevoit să ceară schimbare în prima repriză, în minutul 32.

ADVERTISEMENT

Nici Coman nu este fizic 100%! Florinel nu poate juca încă mai mult de 45 de minute!

Problema lui Florin Tănase nu este singura cu care se confruntă antrenorul Toni Petrea. Ar mai fi și suspendarea lui Ionuț Panțîru, astfel că fundașul stânga se poate alege între grecul Soiledis și găselnița Ovidiu Popescu, dar și situația lui Florinel Coman.

După o absență de trei luni, Florinel Coman a revenit pe gazon zilele trecute, așa cum a anticipat FANATIK de circa trei săptămâni. Coman a intrat cu UTA în minutul 68, în locul lui Buziuc, marcând și primul său gol în acest campionat. Dar Coman nu este încă sută la sută din punct de vedere fizic și nu poate duce un meci întreg pe teren.

E posibil ca, și la Cluj, Florinel Coman să intre doar în partea secundă a meciului, și în funcție de modul cum se va prezenta la antrenamente până la ora derby-ului.

  • 9 partide consecutive cu gol sau pasă de gol avea Florin Tănase pentru FCSB sau națională până la accidentarea din meciul de la Mediaș
  • 1 singur meci a ratat Florin Tănase pentru FCSB în actualul campionat, 3-0 cu FC Argeș, când a fost pozitiv la Covid

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,95 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT