News

Alarmă falsă de incendiu la Spitalul din Timișoara. Managerul unității: ”Un angajat ar fi prăjit pâine”

O alarmă de incendiu s-a dat sâmbătă dimineața la Spitalul Județean Timișoara. Din fericire, aceasta s-a dovedit a fi falsă și a fost iscată după ce un angajat și-ar fi prăjit pâine în unitate.
23.10.2021 | 13:01
Alarma falsa de incendiu la Spitalul din Timisoara Managerul unitatii Un angajat ar fi prajit paine
ADVERTISEMENT

Mai multe mașini de pompieri și angajați ISU au ajuns sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara după ce au primit o alertă de incendiu.

Din primele informații, unul dintre angajații spitalului ar fi solicitat ajutor la 112, după ce a simțit un miros persistent de fum.

ADVERTISEMENT

Alarmă falsă de incendiu la Spitalul din Timișoara. Managerul unității: ”Un angajat ar fi prăjit pâine”

Ulterior, managerul unității, Raul Pătrașcu a venit cu explicații și a spus că alarma, una falsă, a fost cauzată de un angajat care ar fi prăjit pâine în interiorul spitalului, deși acest lucru este strict interzis.

”Din fericire vreau să vă anunț că nu este vorba despre un incendiu, a fost vorba despre o alarmă falsă. A fost un apel la 112 de la un angajat care a spus că simte miros de fum. Am cerut să se verifice fiecare colţ de unde se află secţia de chirurgie plastică şi reparatorie.

ADVERTISEMENT

Colegii de la ISU au fost cu specialiștii spitalului şi nu am găsit nicio problemă. Totul ar fi plecat de la un angajat al spitalului care ar fi prăjit pâine”, a spus Pătrașcu la Digi24.

Managerul spitalului a mai spus că o ancheta a fost deschisă în cadrul unității, iar dacă se va dovedi că angajatul a folosit alt aparat decât cele aprobate a fi folosite în unitatea sanitară, va fi tras la răspundere.

ADVERTISEMENT

”Am declanșat o anchetă internă, iar persoana care a folosit prăjitorul de pâine va fi sancționată sever, având în vdere că este strict interzisă utilizarea altor echipamente electrice în incinta spitalului, precum prăjitorul de pâine”, a mai declarat Raul Pătrașcu.

Falsa alertă de sâmbătă a mobilizat 20 de echipaje. Acestea au constatat, din fericire, că în clădire nu era nici fum, nici foc. Este vorba despre secţia de mari arşi şi politraumatologie a unităţii medicale.

ADVERTISEMENT

Incidentul de la Timișoara, produs la o zi după tragedia de la Târgu Cărbunești

Incidentul raportat sâmbătă la Timișoara are loc la 24 de ore după drama de la Spitalul din Târgu Cărbunești.

Reamintim că vineri, instalația de oxigen din secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, s-a defectat, iar în primă fază doi pacienți COVID, aflați în stare foarte gravă, au decedat.

Ulterior, alte două decese au fost consemnate: două femei de 79 și 62 de ani.

ADVERTISEMENT