Fotbal intern

Alarmă la Craiova! Echipa lui Mititelu intră pe „Oblemenco”

Meciul amical dintre România şi Suedia se anunţă unul de risc maxim. Pentru că în tribunele stadionului „Ion Oblemenco” se vor întâlni galeriile celor două echipe craiovene, CS U a lui Rotaru şi FC U a lui Mititelu, aflate „la cuţite”.
Autori: Daniel Vlad, Silviu Ghering | 21.03.2018 | 12:20

Se anunţă o atmosferă incendiară, la propriu, la amicalul România – Suedia, programat pe 27 martie, ora 21:30, pe noua arenă „Ion Oblemenco” din Craiova. Pentru prima oară de la inaugurare, fanii din Peluza Sud ’97, care susţin echipa lui Adrian Mititelu din Liga 4, FC Universitatea Craiova, vor fi şi ei prezenţi pe stadionul din Bănie. Unde se vor întâlni cu duşmanii de moarte din Sezione Ultra’ 2000, care susţin echipa lui Mihai Rotaru din Liga 1 Betano, CS Universitatea Craiova. Bănia stă pe un butoi cu pulbere, tensiunea în oraş creşte cu fiecare zi, Jandarmeria este în alertă maximă! 

„Peluza Sud 1997 se întoarce acasă! Obligatoriu înainte! La meciul amical România – Suedia ne vedem în Peluza Sud” este anunţul ultraşilor FC U pe reţelele de socializare. „Sudiştii” au cumpărat deja online 5000 de bilete la Peluza Sud a stadionului, cam 75 la sută din capacitatea maximă de 6.500 de spectatori cum puteţi vedea într-o IMAGINE DIN GALERIA FOTO DE MAI SUS.

Cu „Gogoaşă” în frunte fotbaliştii lui FC U vor fi în Peluza Sud

Printre suporterii din Peluza Sud ’97 se vor număra şi fotbaliştii lui FC Universitatea Craiova, în frunte cu cel mai sufletist fotbalist al oltenilor, „Gogoaşă”, pentru conformitate, Andrei Preda. Contactat de FANATIK.RO, Adrian Mititelu spune deocamdată că nu ar veni la meci ca să nu inflameze spiritele. Numai că la temperamentul său orice este posibil, aşa că se poate răzgândi în ultimul moment. 

Întâlnire de gradul „vărsare de sânge” în Peluza Nord

De parcă nu ar fi fost de ajuns „ocuparea” Peluzei Sud a stadionului, ultraşii din Peluza Sud ’97 au mai cumpărat bilete şi în Peluza Nord, numai vreo 400, acolo unde vor sta duşmanii de moarte din Sezione Ultra’ 2000, care susţin echipa lui Mihai Rotaru, CS Universitate Craiova din Liga 1 Betano. Lucru practic imposibil fără „vărsare de sânge” având în vedere ura la care s-a ajuns între cele două galerii, oricâte forţe de ordine vor fi amplasate pe stadion. Cale de mijloc nu există.

2013, anul ultimei prezenţe a Peluzei Sud pe „Ion Oblemenco”

Ruptura definitivă (oricum cele două facţiuni se „războiau” demult, ocupând sectoare diametral opuse şi pe vechiul stadion înainte de dispariţia echipei lui Mititelu şi apariţia echipei lui Rotaru) s-a produs în septembrie 2013, când Sezione Ultra’ 2000 şi Asociaţia Suporterilor Olteni anunţau că se alătură proiectului demarat de Primăria Craiova şi de Clubul Sportiv Universitatea Craiova, adică actuala CS U Craiova din Liga 1 Betano, şi părăseau echipa lui Adrian Mititelu, Fotbal Club Universitatea Craiova, care este acum liderul detaşat al Ligii 4 doljene şi alături de care a rămas Peluza Sud ‘97. Ultima oară când Peluza Sud ’97 a fost pe „Ion Oblemenco”, vechiul „Ion Oblemenco”, era o lună mai târziu, pe 23 noiembrie 2013, la meciul CS U Craiova – FC U Craiova 0-0 din returul Ligii 2. În tur se jucase la Turnu Severin şi scorul fusese tot 0-0. Acum va fi o ocazie rară, dacă nu unică, pentru Peluza Sud ’97 să revină pe „Ion Oblemenco” ştiută fiind adversitatea autorităţilor pentru Adrian Mititelu, care a făcut şi face demersuri repetate pentru a fi lăsat să joace cu echipa sa pe noul stadion şi toate se lovesc de un refuz categoric al Primăriei, proprietara stadionului.

Încă un pericol: vin de la Bucureşti şi PCH, şi Peluza Sud stelistă!  

Peste toate aceste probleme care ţin, cum spuneam, Craiova pe un butoi cu pulbere, la meciul de marţea viitoare şi-au anunţat prezenţa şi ultraşii dinamovişti din Peluza Cătălin Hâldan, buni prieteni – pare imposibil, dar aşa este! – cu ultraşii din Peluza Sud ’97, ultima dovadă fiind vizita pe care le-a făcut-o „Gogoaşă” fotbaliştilor dinamovişti la hotel, în seara dinaintea meciului din sferturile de finală ale Cupei României jucat la 6 martie pe „Ion Oblemenco” şi terminat cu victoria la limită, 1-0 a lui CS U Craiova, golul calificării fiind marcat de Bancu în minutul 56. Aşa că ultraşii „naţionalişti” – şi la propriu, şi la figurat! – din PCH vor sta alături de prieteneii din Peluza Sud ’97 în Peluza Sud a stadionului „Ion Oblemenco”. Unde nu vor să audă de fanii… stelişti care vor să vină la meciul României! Aşa că membrii Peluzei Sud steliste, care susţin trup şi suflet pentru culori echipa lui Marius Lăcătuş, Steaua din Liga 4, vor trebui să-şi găsească locuri în cealaltă peluză, alături de Sezione Ultra’ 2000. Cu care nu sunt deloc în cele mai bune relaţii…  

„Noi avem un contract de exclusivitate cu Primăria şi Consiliul Local. În următorii 11 ani, noi avem în exclusivitate dreptul de a folosi arena. Este legal. Este vorba de Universitatea Craiova, nu de o persoană fizică. Nu există o prevedere legală, ci este un contract cu obligaţii şi drepturi. Nimeni nu poate juca pe «Ion Oblemenco» fără acceptul nostru. Este un stadion făcut în Craiova pentru cea mai faimoasă echipă din provincie” – Marcel Popescu, preşedinte CS U Craiova

26.834 de spectatori este recordul de asistenţă pe noul stadion „Ion Oblemenco”, înregistrat la meciul CS U Craiova – CFR Cluj 2-1 din etapa 22 a sezonului regular din Liga 1 Betano (16 decembrie 2017)

15.000 de spectatori este recordul de prezenţă la un antrenament al echipei naţionale, înregistrat pe vechiul stadion „Ion Oblemenco” în iunie 2003, înaintea meciului România – Bosnia Herţegovina 2-0 din preliminariile CE 2004

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE