ADVERTISEMENT
Sport

Alarmă la PSG! Neymar riscă suspendarea pentru finala Champions League pentru gestul făcut la finalul meciului cu Leipzig

Autor: Sorin Dumitrescu | 19.08.2020 | 11:16
Alarmă la PSG! Neymar riscă suspendarea pentru finala Champions League pentru gestul făcut la finalul meciului cu Leipzig
Alarmă la PSG! Neymar riscă suspendarea pentru finala Champions League după gestul făcut la finalul meciului cu Leipzig. Foto: Le Parisien.fr

Visul şeicilor miliardari de la PSG de a vedea echipa jucând finala Champions League s-a împlinit poate atunci când ar fi crezut mai puţin, dacă ne gândim la faptul că aparent echipele franceze plecau cu marele handicap, înaintea sferturilor de finală al lipsei de jocuri în picioare, în Ligue 1 campionatul fiind îngheţat din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

PSG s-a calificat aşadar pentru finala care va avea loc sâmbătă, 22 august, pe stadionul Da Luz din Lisabona şi aşteaptă acum să vadă numele rivalului la trofeu: Bayern Munchen, totuşi cel mai probabil sau Lyon, adversara de care a trecut foarte greu, abia după lovituri de departajare, în finala Cupei Ligii Franţei.

Echipa lui Thomas Tuchel a făcut cel mai bun meci din fazele eliminatorii ale competiţiei, câştigând clar în faţa lui Leipzig, cu 3-0. Mult aşteptatul dialog al antrenorilor germani, Thomas Tuchel – Julian Nagelsmann, a fost tranşat sec de profesor în faţa fostului elev.

ADVERTISEMENT

Neymar a călcat protocoalele sanitare impuse de UEFA

În semifinală s-a văzut din nou clasa lui Neymar, lângă care un aport uriaş l-a adus şi argentinianul Angel Di Maria, cel care lipsise în sferturi, când PSG a trecut prin uriaşe emoţii pentru a răpune în minutele de prelungiri pe Atalanta. Brazilianul este de altfel şi recordmanul de assisturi în Champions League.

Problema pentru parizieni, dacă e să ne luăm strict după protocoalele sanitare impuse de UEFA, este că Neymar ar putea rata finala, ca urmare a unui gest altădată firesc între jucători, un gest petrecut la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a făcut schimb de tricouri cu Marcel Halstenberg

Spre brazilian a venit Marcel Halstenberg, jucătorul lui Leipzig. Cei doi s-au îmbrăţişat şi ce a urmat a un fost un gest reflex, de atâtea ori surprins de camerele de luat vederi. Cei doi au făcut schimb de tricouri, după care s-au îmbrăţişat din nou.

Protocolul sanitar impus de forul european interzice cu desăvârşire astfel de manifestări între jucători şi stipulează că se pot lua sancţiuni severe împotriva celor care îl încalcă, înţelegând prin aceasta suspendare sau amendă.

ADVERTISEMENT

Va primi o amendă substanţială

Mai mult, în presă a apărut informaţia conform căreia jucătorii care fac schimb de tricouri, dincolo de sancţiunile pe care le vor primi de la forul european, să fie obligaţi să stea 12 zile în carantină, situaţie în care Neymar ar rata finala, cum s-ar putea întâmpla acest lucru şi dacă UEFA îl va suspenda un meci.

Este totuşi greu de crezut că UEFA va proceda la aplicarea acestei sancţiuni, cel mai proabil îi va da o amendă, dat fiind impactul finalei şi a importanţei pe care o are Neymar în angrenajul echipei pariziene.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1