Fotbal international

Alarmă la PSG! Preşedintele clubului, Nasser Al Khelaifi riscă să ajungă în închisoare, acuzat de corupţie

23.09.2020 | 15:14
Alarma la PSG Presedintele clubului Nasser Al Khelaifi risca sa ajunga in inchisoare acuzat de coruptie
ADVERTISEMENT

În sfârşit, după mai multe încercări de a ajunge în topul cluburilor europene PSG a reuşit în vara acestui an să facă pasul cel mare, disputând finala Champions League în compania lui Bayern Munchen. Campioana Franţei a fost însă învinsă cu 1-o, dar e pentru prima dată de când participă în Champions League când depăşeşte faza optimilor de finală.

O performanţă care mai linişteşte lucrurile la Paris în privinţa investiţiilor uriaşe făcute de mai bine de cinci ani de către investitorii din Qatar în speranţa de a triumfa în Champions League şi care îi securizează locul de preşedinte lui Nasser Al Khelaifi, criticat dur de către şeicii pe care îi reprezintă.

ADVERTISEMENT

Dacă locul la PSG şi l-a asigurat în urma evoluţiei foarte bune a lui Neymar, Mbappe şi a colegilor lui la Final 8 de la Lisabona nu acelaşi lucru s-ar putea spune despre Nasser Al Khelaifi şi în ceea ce priveşte implicarea sa în cadrul grupului media beIN Sports, în legătură cu contractul de drepturi TV pentru turneele finale ale CM 2026 şi 2030.

Nasser al Khelaifi, acuzaţie de corupţie pentru drepturile TV la CM 2026 şi 2030

Grupul beIN Sports, în care este implicat preşedintele campioanei din Hexagon, este cel care a obţinut contractele de drepturi TV pentru cele două turnee finale de CM, 2026 şi 2030, însă procuratura elveţiană investighează condiţiile în care s-a realizat această înţelegere.

ADVERTISEMENT

Procuratura din Bellinzona consideră că există suficiente argumente pentru trimiterea în judecată a lui Nasser Al Khelaifi şi a fostului secretar general al FIFA, Jerome Valcke pentru acuzaţia de corupţie. BeIN se pare că ar fi obţinut drepturile TV pentru cele două competiţii într.-un mod care a încălcat flagrant legea.

I-ar fi făcut favoruri fostului secretar general al FIFA

Concret, în timpul negocierilor dintre FIFA şi beIN Sports Valcke ar fi cerut şi ar fi obţinut ajutorul lui Al Khelaiffi pentru cumpărarea unei vile în Sardinia. După ce secretarul general al FIFA a cumpărat casa bossul lui PSG, care e şi preşedintele grupului media, a cumpărat vila de la belgian pentru suma de 5 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Valcke a obţinut de la miliardarul din Qatar permisiunea de a veni şi locui în vilă când doreşte, evident fără a plăti ceva, ceea ce în calculele acuzării ar echivala cu suma de 1,6 milioane euro făcută favoare oficialului FIFA.

S-au cerut 28 de luni de închisoare pentru bossul PSG

Procuratura din Bellinzona doreşte pedeapsa cu închisoarea pentru cei doi implicaţi în această afacere. Pentru Jerome Valcke se cere o pedeapsă de trei ani, iar pentru Al Khelaifi 28 de luni de stat în spatele gratiilor, adică doi ani şi patru luni, acuzaţia fiind de corupţie sub formă de favoruri.

ADVERTISEMENT

beIN Sports a obţinut drepturile TV pentru Asia şi Africa, dar dacă protagoniştii tranzacţiei vor fi găsiţi vinovaţi de acuzaţiile aduse atunci nu este imposibil să avem inclusiv situaţia de a se anula acordarea contractului grupului mediu din Qatar.

 

ADVERTISEMENT
Tags: