Sport

Denis Alibec are ruptură musculară și a părăsit cantonamentul naționalei. Dan Petrescu a anunțat cât va lipsi atacantul. Update Exclusiv

Dan Petrescu și au serioase motive de îngrijorare. Denis Alibec e suspect de ruptură la coapsa stângă după accidentarea din Islanda.
04.09.2021 | 18:00
Denis Alibec are ruptura musculara si a parasit cantonamentul nationalei Dan Petrescu a anuntat cat va lipsi atacantul Update Exclusiv
Alibec e suspect de ruptură musculară la coapsa stângă. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-09-2021
15:05

Dan Petrescu a anunțat cât va lipsi Denis Alibec după accidentarea suferită în meciul cu Islanda

Denis Alibec s-a accidentat în timpul partidei Islanda – România din preliminariile CM Qatar 2022 și va lipsi de pe gazon cel puțin o lună.

„L-aţi văzut pe Denis Alibec, din păcate va lipsi cel puţin o lună. În Turcia, după ce am plecat eu, el a fost accidentat cel puţin patru luni sau cinci, nu e uşor să revii. Sper să vină cât mai repede şi să-i facem un program care să facă să nu se mai accidenteze, eu nu ştiu dacă el a avut acest program pentru prevenţia accidentărilor”, a declarat Dan petreswcu, antrenorul lui Alibec la CFR Cluj.

04-09-2021
07:30

Mesajul lui Denis Alibec după ce a părăsit cantonamentul naționalei

Imediat după ce a aflat verdictul medicilor și a părăsit cantonamentul echipei naționale, Denis Alibec a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook, prin care le-a urat succes „tricolorilor” în următoarele două meciuri, cu Liechtenstein și Macedonia de Nord.

„Din cauza accidentării, am părăsit cantonamentul echipei naționale. Le țin pumnii băieților și sunt sigur că pot obine maximum de puncte din următoarele două meciuri. Hai România!”, a scris Denis Alibec.

 

04-09-2021
06:55

Denis Alibec a părăsit cantonamentul naționalei. Are ruptură musculară

Imediat după sosirea naționalei din Islanda, Denis Alibec a efectuat un RMN pentru a vededea cât de gravă este accidentarea suferită. Din păcate, temerile au fost confirmate, rezultatul confirmând bănuielile pe care FANATIK vi le-a dezăluit încă de vineri la prânz: jucătorul a suferit o ruptură musculară și va fi indisponibil cel puțin o lună. În aceste condiții, el a părăsit deja cantonamentul echipei naționale.

„Denis Alibec a fost supus unor investigații medicale aseară, imediat după sosirea tricolorilor în țară, în urma accidentării din meciul cu Islanda. Din păcate, leziunea musculară la nivelul coapsei stângi îl face indisponibil pentru partidele cu Liechtenstein și Macedonia de Nord, astfel că atacantul a părăsit cantonamentul României. Recuperare rapidă, Denis!”, au anunțat oficialii FRF sâmbătă dimineața.

Înlocuit de Mirel Rădoi din cauza unei accidentări suferite în ultimul sfert de oră al partidei câștigate de naționala României la Reykjavik, scor 2-0, în fața Islandei, Denis Alibec așteaptă verdictul medicilor, dar premisele nu sunt deloc îmbucurătoare.

FANATIK a aflat că atacantul celor de la CFR Cluj e suspect de ruptură la coapsa stângă după efortul depus în duelul din preliminariile CM 2022. Va primi, însă, diagnosticul după RMN-ul pe care îl va efectua vineri după-amiază, după ora 17:00, odată cu întoarcerea în țară a lotului primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec e suspect de ruptură musculară după accidentarea din meciul cu Islanda

Important e că am câștigat, nu contează cine marchează. Am venit cu gândul la victorie și s-a văzut. Ne-am mobilizat împreună cu staff-ul și cred că am făcut un meci bun.

Îmi pare rău, chiar nu pot să duc 3 luni fără să mă accidentez, nu știu ce să mai fac, mă pregătesc, fac prevenție, dar degeaba. Ceva se întâmplă cu mine și chiar vreau să fac niște analize”, a declarat Denis Alibec, descumpănit după o nouă accidentare – cea de-a cincea – suferită în acest an.

ADVERTISEMENT

În lipsa lui, Mirel Rădoi va trebui să apeleze la serviciile tânărului  Jovan Markovic sau să folosească un sistem cu vârf fals pentru partida cu Liechtenstein. Aceasta este programată duminică, 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Pare a fi destul de grav la Alibec, din ce ne-au spus el și doctorul. Rămâne Markovic, dar și el, fiind un jucător foarte tânăr, acuză o stare de oboseală. Va trebui să găsim soluții în acea zonă. Să vedem dacă putem apela la Markovic sau să jucăm cu un vârf fals”, a explicat selecționerul.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu abia aștepta să-l antreneze din nou pe Alibec: „Sunt norocos”

Denis Alibec s-a accidentat la doar câteva zile după revenirea lui Dan Petrescu la campioana en-titre României, CFR Cluj. De altfel, tehnicianul era încântat de posibilitatea de a-l avea din nou sub comandă pe atacantul cu care a mai colaborat, pentru o scurtă perioadă, în Turcia.

Sunt fericit şi norocos că îl am aici pe Alibec, dar în acelaşi timp am fost ghinionist în Turcia, pentru că l-am avut doar un meci, o săptămână l-am antrenat, am câştigat 2-0 cu campioana Turciei, el a dat două goluri şi s-a rupt.

ADVERTISEMENT

După aia cred că a stat vreo 4-5 luni şi n-am mai avut ocazia să-l antrenez. E un jucător pe care mereu l-am dorit şi va spuneam că apreciez valoarea lui.

Mulţi spuneau că nu poate lucra cu mine dar iată că a lucrat doar un meci şi a dat două goluri. Eu cu toţi atacanţii cu care am lucrat în carieră şi sunt foarte mulţi şi de mare valoare.

Inclusiv cu Bilaşco, care e aici (n.r. în conducerea clubului), am avut o relaţie extraordinară. Nu a fost un atacant cu care să am probleme și nu voi avea probleme nici cu Alibec, asta e clar”, a declarat „Bursucul” în cadrul unei conferințe de presă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,13 este cota pentru „peste 4,5 goluri” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: