Fotbal international

Alarmă pentru Marius Șumudică la revenirea în Turcia, la Gaziantep. Primul fotbalist din Superliga depistat pozitiv cu COVID 19!

05.05.2020 | 20:40
Alarma pentru Marius Sumudica la revenirea in Turcia la Gaziantep Primul fotbalist din Superliga depistat pozitiv cu COVID 19
ADVERTISEMENT

În sfârșit, după atâtea amânări, cauzate de interdicția de a se efectua curse aeriene înspre Turcia, Marius Șumudică a obținut toate aprobările din partea autorităților române și miercuri va pleca spre Gaziantep, alături de membrii staffului său și de jucătorul Alexandru Maxim.

Marius Șumudică va intra în carantină la sosirea în Turcia

Conform legilor care există și în Turcia, la sosire românii vor intra timp de 14 zile în carantină. Apoi se vor supune testelor de COVID 19 și abia după aceea vor putea intră în programul normal de pregătire.

ADVERTISEMENT

În Turcia startul reluării pregătirilor în vederea încheierii actualului sezon, din care au mai rămas de jucat opt etape, este programat pentru data de luni, 11 mai.

Ankaragucu, echipa cu care trebuie să joace Șumi are un jucător pozitiv

Între timp, din Turcia a parvenit informația că tocmai de la echipa pe care Gaziantepspor urmează să o întâlnească în primul meci când va reporni campionatul provine acum un jucător depistat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Este vorba de echipa Ankaragucu, una dintre codașele Superligii, care a recunoscut acest lucru printr-un mesaj peTwitter, dar fără a menționa numele celui în cauză.

Campionatul a fost oprit pe 19 martie

Însă presa a aflat că jucătorul depistat pozitiv este senegalezul Ricardo Faty. Desigur, până la reluarea campionatului mai este cel puțin o lună, așa încât jucătorul poate reveni la pregătiri dacă următorul test va fi negativ.

ADVERTISEMENT

Campionatul în Turcia a fost oprit pe data de 19 martie, echipa lui Marius Șumudică pierzând ultima partidă, iar antrenorul român spunea atunci că jucătorii săi mai degrabă sunt cu gândul la coronavirus decât să mai joace fotbal.

Gaziantepspor se află pe un loc de mijloc

Marius Șumudică a plecat și el împreună cu stafful său și cu Alexandru Maxim spre România cu un un charter, dar a întâmpinat acum, la reântoarcerea în Turcia, reale dificultăți de a primi acceptul de zbor.

ADVERTISEMENT

Gaziantepspor ocupă locul 9, cu 32 de puncte după 26 de etape, fiind atât în afara luptei pentru cupele europene cât și a zonei periculoase din subsol. Alexandru Maxim a sosit în această iarnă și deja e considerat drept MVP-ul echipei.

ADVERTISEMENT