Sport

Rădoi răsuflă ușurat înaintea ultimelor meciuri din preliminarii. Chiricheș a primit verdictul după ce a ieșit accidentat din meciul cu Venezia. Update

Mai sunt trei săptămâni până la partidele decisive din preliminariile CM 2022, iar Vlad Chiricheș s-a accidentat la o întâlnire din Serie A.
24.10.2021 | 12:26
Radoi rasufla usurat inaintea ultimelor meciuri din preliminarii Chiriches a primit verdictul dupa ce a iesit accidentat din meciul cu Venezia Update
ADVERTISEMENT
24-10-2021
09:25

Vlad Chiricheș a primit un verdict pozitiv după ce a ieșit accidentat din Sassuolo - Venezia 3-1

În meciul câștigat de Sassuolo cu 3-1 în fața Veneziei, Chiricheș a ieșit pe teren după ce a căzut pe gazon în urma unui duel aerian. Căpitanul naționalei României a fost suspect de o accidentare musculară, dar fanii „tricolorilor” și Mirel Rădoi au primit o veste bună, chiar din partea lui Chiricheș.

„Am simțit oboseală, nimic deosebit. Am fost înlocuit ca să nu risc”, a declarat fundașul român, conform site-ului italian Canale Sassuolo.

Căpitanul ”tricolorilor” se află pe lista preliminară a stranierilor anunțată de selecționerul Mirel Rădoi pentru duelurile cu Islanda și Liechtenstein.

Reprezentativa României este pe locul secund în Grupa J și cu două victorii în ultimele meciuri va juca la barajul de calificare pentru turneul final din Qatar.

ADVERTISEMENT

Accidentare pentru Vlad Chiricheș înaintea partidelor decisive din preliminariile CM 2022

Vestea proastă pentru Mirel Rădoi este că omul său de bază din centrul defensivei, Vlad Chiricheș, s-a accidentat în jocul Sassuolo – Venezia, din etapa a 9-a din Serie A, și a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 69.

Internaționalul român a resimțit dureri încă din startul reprizei secunde, dar a încercat să continue partida. În cele din urmă, el nu a mai putut sta în teren și a făcut semn de schimbare iar în locul său a intrat Kaan Ayhan.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, se pare că accidentarea fundașului român nu este gravă și va putea fi recuperat la timp pentru întâlnirile extrem de importante ale selecționatei României din luna noiembrie.

Chiricheș a forțat

Antrenorul formației Sassuolo, Alessio Dionisi, a vorbit la finalul întâlnirii cu Venezia despre accidentarea lui Vlad Chiricheș și a explicat că acesta nu avea de ce să forțeze, mai ales că scorul se făcuse 3-1, iar victoria era cumva asigurată.

ADVERTISEMENT

”Chiricheș a avut o problemă musculară, dar s-a descurcat. El a încercat să rămână pe teren, dar nu era cazul să riște pentru că situația era sub control. Până la urmă a cerut schimbarea și nu cred că este ceva grav”, a declarat tehnicianul lui Sassuolo, conform site-ului tuttomercatoweb.com.

Fundașul român este titular de drept în formația lui Alessio Dionisi, el evoluând în opt din cele nouă etape disputate până acum în Serie A. Chiricheș face pereche în centrul defensivei lui Sassuolo cu Gian Marco Ferrari.

ADVERTISEMENT

România, șanse minime să fie cap de serie la baraj

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că meciurile din noiembrie vor fi ultimele pentru el din postură de selecționer al României. Antrenorul a spus că va părăsi echipa indiferent dacă se califică sau nu la baraj.

Încă pe banca tehnică a României, Rădoi a precizat că decizia sa este deja luată și nu mai poate fi întors din drum. Din noiembrie, Federația trebuie să caute un alt antrenor pentru echipa națională, deoarece el este tentat să preia o formație de club.

”Tricolorii” sunt la mâna lor pentru a termina Grupa J pe locul secund și a obține astfel dreptul de merge la barajul pentru CM 2022, însă este bine de știut că șansele de a fi cap de serie acolo sunt aproape nule.

ADVERTISEMENT