Fotbal intern

Alături de cine a urmărit Neluţu Varga calificarea lui CFR Cluj în grupele Europa League! “Fotbal şi judo, împreună la victorie”

01.10.2020 | 22:29
Alaturi de cine a urmarit Nelutu Varga calificarea lui CFR Cluj in grupele Europa League Fotbal si judo impreuna la victorie
Alaturi de cine a urmarit Nelutu Varga calificarea lui CFR Cluj in grupele Europa League! "Fotbal si judo, impreuna la victorie''
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este cea mai importantă echipă din fotbalul românesc și singurul club care va reprezenta România în grupele unei competiții europene, iar patronul CFR-ului are o mare parte din merite.

Dan Petrescu este cel care a făcut-o pe CFR Cluj campioană trei ani la rând și a dus-o în cupele europene, unde au făcut meciuri excelente.

ADVERTISEMENT

După Dan Petrescu, cel mai mare merit îl are patronul lui CFR, Neluțu Varga care le dă mână liberă celor din club, dar mai ales antrenorului și staff-ului său.

Cum a sărbătorit Neluțu Varga calificarea în grupele Europa League

Neluțu Varga a fost foarte fericit după încă o calificare în cupele europene și a urmărit meciul din loja stadionului, alături de vicepreședintele Federației Române de Judo, dar și de președintele Cozmin Gușă, cu care chiar a stabilit un partneriat bazat pe o sponsorizare de 100.000 de euro, o premieră în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Deși Dan Petrescu și patronul echipei au avut divergențe, cei doi au decis să lupte împreună pentru un nou titlu, chiar dacă patronul este deranjat de politica clubului de a aduce jucători experimentați, dar care nu pot fi vânduți, Omrani și Andrei Burcă fiind singurele produse de export ale CFR-ului, dar SuperDan s-a opus plecării celor doi.

FANATIK a aflat că înaintea meciului din Europa League cu  Djurgardens, situația financiară de la CFR Cluj s-a îmbunătățit, patronul Neluțu Varga plătind o parte dintre salariile restante jucătorilor și staff-ului, iar după această calificare clubul va încasa peste 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a salvat sezonul din punct de vedere financiar după calificarea în grupe

Situația financiară a lui CFR Cluj nu este tocmai roz, iar o eventuală ratare a calificării în grupele Europa League, ar fi pus în pericol clubul, care s-a mai aflat în insolvență și a fost la un pas să dispară de pe harta fotbalului românesc, după retragerea principalului finanțator, Arpad Paszkany.

Cu Arpad Paszkany acţionar, CFR Cluj a scris istorie în Liga 1 şi în Europa. În “era Paszkany”, actuala campioană a reuşit să câştige de trei ori campionatul de fotbal al României, precum şi Cupa României. Echipa a jucat şi în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a reușit să readucă clubul la nivelul la care era acum câțiva ani, iar acum așteaptă să primească banii din cupele europene, pentru ca în următorii ani să își recupereze cele 13 milioane de euro pe care le-a investit la CFR.

ADVERTISEMENT