Sport

Victorie în alb și negru! CSM București rămâne în cursa pentru top 3! Cronica meciului cu Esbjerg

06.02.2021 | 18:48
Victorie in alb si negru CSM Bucuresti ramane in cursa pentru top 3 Cronica meciului cu Esbjerg
ADVERTISEMENT

CSM București a câștigat cu 28-26 meciul împotriva lui Esbjerg după un final de infarct în Sala Polivalentă. “Tigroaicele” au dominat clar prima parte, însă au avut de suferit în partea secundă când danezele au revenit puternic și au fost la un pas să întoarcă meciul. 

“Tigroaicele” obligate să câștige pentru un adversar mai accesibil în play-off

“Tigroaicele” aveau neapărat nevoie de victorie în ultimul meci al fazei grupelor pe teren propriu. După trei înfrângeri consecutive în Liga Campionilor și alte două meciuri amânate, cu Rostov și Esbjerg, CSM București avea neapărat nevoie de puncte în speranța unui adversar mai accesibil în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptului că este imposibil ca toate restanțele din faza grupelor să se dispute până la data limită de 14 februarie, cel mai probabil, EHF va stabili ierarhiile celor două grupe împărțind numărul de puncte al echipelor la meciurile jucate. Astfel, niciuna dintre formații nu va fi eliminată și primele două clasate nu vor avea “privilegiul” de a merge direct în sferturi de finală, așa cum e formatul inițial.

În schimb, în luna martie se va juca un play-off cu toate echipele, locul 1 dintr-o grupă urmând a întâlni locul 8 din cealaltă și tot așa. Astfel, CSM București speră să obțină un loc cât mai sus în grupă în speranța unui adversar accesibil mai departe. Iar o victorie cu Esbjerg era vitală, mai ales că a mai rămas de disputat un singur meci, deplasarea de la Metz.

ADVERTISEMENT

Început echilibrat de meci, apoi CSM a pus stăpânire pe joc

În tur, Cristina Neagu a adus victoria la ultima aruncare, scor 30-29. “Tigroaicele” porneau favorite în meciul cu danezele, mai ales că Esbjerg avea probleme importante de efectiv și a putut alinia doar 12 jucătoare pe foaia de joc.

Începutul meciului a fost echilibrat. Esbjerg a avut inițiativa în primele minute și a condus în primele 10 minute. Însă, CSM București a apăsat pedala de accelerație și a condus pentru prima dată cu 5-4 în minutul 13. De atunci, echipa lui Adi Vasile nu a mai cedat inițiativa și, mai mult, a reușit să își consolideze avansul.

ADVERTISEMENT

Top marcatoare CSM în prima repriză:

  • Cristina Neagu – 4 goluri
  • Crina Pintea – 3 goluri 
  • Carmen Martin, Elizabeth Omoregie – 2 goluri 
Cristina Georgiana Neagu in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Team Esbjerg, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat fara spectatori in Sala Ion Kunst Ghermanescu-Polivalenta din Bucuresti, sambata 6 februarie 2021. © FOTO:Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Diferența a crescut rapid la 7 goluri pentru CSM! Apărare exactă în prima repriză

Spre deosebire de meciurile trecute, jocul defensiv a fost foarte exact și în prima repriză au funcționat contraatacul, dar și jocul pe extreme, patru dintre goluri fiind marcate din acea poziție (Martin 2, Smeets și Dembele cu câte un gol).

ADVERTISEMENT

Scorul s-a făcut rapid 7-4, iar între minutele 20 și 25 CSM a avut un parțial foarte bun în care a reușit să se ducă la 7 goluri avans: 14-7. Grubisic a ieșit la rampă cu patru intervenții, iar Neagu a înscris și ea de patru ori, fiind cea mai bună marcatoare a CSM-ului în prima parte. De cealaltă parte, Mette Tranborg a înscris de trei ori, cele mai multe goluri din prima repriză.

Esbjerg a revenit puternic la începutul reprizei secunde

Danezele au mai redus din handicap în finalul reprizei și la cabine s-a intrat cu scorul de 15-10. Disciplina defensivă a jucătoarelor lui Adi Vasile a fost demonstrată și de sancțiunile rare suferite de “tigroaice”. Prima eliminare împotriva CSM-ului a fost dictată în minutul 29:33, Crina Pintea primind o sancțiune de două minute.

Însă, în partea secundă, Esbjerg a început furtunos. Danezele au marcat trei goluri la rând și scorul s-a făcut rapid 15-13. Lazovic a reușit să întrerupă seria danezelor, care au menținut tempo-ul la un nivel ridicat.

Rikke Poulsen a închis poarta și danezele s-au apropiat la două lungimi de CSM, însă Cristina Neagu a trimis o bombă și a mărit diferența la trei goluri. Totuși, avantajul era unul fragil pentru “tigroaice”, mai ales că danezele au arătat că pot să revină în meci.

De la minus 7, Esbjerg a reușit să egaleze

Iar emoțiile au continuat să crească. Rikke Poulsen a continuat să facă minuni în poarta nordicelor și Esbjerg a venit la un gol grație golului marcat de Marit Frafjord: 19-18 cu un sfert de oră înainte de final.

După eliminarea lui Siraba Dembele, lucrurile au continuat să se înrăutățească pentru CSM București. Instadt a egalat pentru Esbjerg din extremă: 19-19, moment în care Adi Vasile a cerut time-out.

Martine Smeets in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Team Esbjerg, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat fara spectatori in Sala Ion Kunst Ghermanescu-Polivalenta din Bucuresti, sambata 6 februarie 2021. © FOTO:Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Cristina Neagu a ieșit la rampă în final!

Cristina Neagu a ieșit la rampă când a fost mai mare nevoie. A dus CSM-ul din nou la două goluri cu o pasă decisivă la Pintea și o bombă în vinclul porții lui Poulsen. “Tigroaicele” au reușit să oprească tăvălugul danez și s-au dus la trei goluri cu 7 minute înainte de final.

Însă nu avea să fie finalul. Elizabeth Omoregie a văzut o eliminare de două minute cu 5 rămase până la final. Marit Jacobsen a redus diferența la un singur gol și parchetul din Polivalentă s-a încins.

Omoregie avea să mai calmeze lucrurile cu un minut și jumătate înainte de final când a înscris golul de 27-25. Frafjord a redus handicapul la un gol cu 20 de secunde până la final, moment în care Adi Vasile a cerut time-out. Siraba Dembele a înscris în ultima secundă și a adus liniștea.

Grubisic, jucătoarea meciului! O victorie cu Metz asigură un top 3

Jelena Grubisic a fost aleasă jucătoarea meciului grație celor 10 intervenții pe care le-a avut în acest meci. A fost o confruntare care menține CSM București cu șanse la top 3, care va juca în ultima etapă din faza grupelor în deplasarea de la Metz.

Jelena Grubisic pozeaza alaturi de trofeul pentru cel mai bun portar dupa meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Team Esbjerg, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat fara spectatori in Sala Ion Kunst Ghermanescu-Polivalenta din Bucuresti, sambata 6 februarie 2021. © FOTO:Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Clasament grupa I din EHF Champions League: 

Rămâne de văzut cum va arăta configurația finală a grupelor după meciul din ultima etapă cu Metz. Franțuzoaicele au un punct avans în clasament cu același număr de meciuri discutate și o eventuală victorie a “tigroaicelor” ar putea aduce un adversar facil în faza următoare.

  • 6 goluri au marcat Cristina Neagu și Crina Pintea, cele mai bune marcatoare ale CSM-ului 
  • 10 parade a avut Jelena Grubisic, cea mai bună jucătoare a meciului 
ADVERTISEMENT