Alba Blaj, înfrângere clară în prima manșă din finala Cupei CEV

Eduard Nicolae Popa   
în Sporturi
19/03/2019, 20:32
Alba Blaj, înfrângere clară în prima manșă din finala Cupei CEV GALERIE FOTO
Alba Blaj, înfrângere dură în primul meci din finala Cupei CEV

Finalistă anul trecut în Liga Campionilor, echipa de volei feminin Alba Blaj continuă să impresioneze în competițiile europene. În acest sezon albaiuliencele au evoluat în CEV Cup, a doua competiție ca valoare de pe continent și au continuat cu prestațiile deosebite. Româncele au reușit calificarea în finala Cupei CEV, acolo unde au întâlnit Busto Arsizio. Din păcate pentru elevele lui Darko Zakoc, primul meci a fost unul dezastruos.

Alba Blaj, înfrângere dură în finala Cupei CEV

Alba Blaj a avut parte de o galerie impresionantă în această seară, în Sala Transilvania din Sibiu. Vicecampioanele Europei au avut parte de susținerea a peste două mii de fani. Cu toate acestea, Busto Arsizio nu a dat nicio șansă formației române. Italiencele au câștigat cu 3-0 la seturi, scor 25-19, 25-16 și 25-14. Tot meciul s-a terminat în numai 66 de minute!

Busto Arsizio reprezintă un adversar foarte bine cotat pentru Alba Blaj. Formația italiană este de două ori câștigătoare a CEV Cup, în 2010 și 2012 și a jucat finala competiției în 2017. De asemenea, la Arsizio mai joacă numeroase jucătoare din lotul Italiei.

Româncele au șansa să își ia revanșa săptămâna viitoare

CSM Volei Alba Blaj a reușit calificarea în finala Cupei CEV după ce a trecut la mare în luptă, în sferturile competiției, de Galatasaray Istanbul. Albaiuliencele pierduseră 0-3 la Istanbul, dar au întors scorul pe teren propriu, după ce au câștigat cu 3-0. În semifinale, elevele lui Darko Zakoc au trecut de Știința Bacău, cu 3-0 atât acasă cât și în deplasare.

Returul de pe terenul echipei italiene se desfășoară marțea viitoare, de la ora 21:30.

 

Închide ×