Alba Blaj, senzaţia Ligii Campionilor la volei feminin! La un pas de turneul final

liga campionilor, alba blaj-mulhouse

Reprezentanta României face furori în grupele Ligii Campionilor la volei feminin. Alba Blaj-Mulhouse 3-2, patru victorii din patru meciuri!

Incredibil! Reprezentanta României în grupele Ligii Campionilor la volei feminin, Alba Blaj, este una dintre protagonistele acestei ediţii, uluind prin rezultatele înregistrate. Alba Blaj este liderul primei grupe, având patru victorii din patru partide şi fiind extrem de aproape de o uriaşă performanţă, o calificare în turul final.

Într-.o grupă din care mai fac parte eleveţiencele de la Volero Zurich, franţuzoiacele de la Mulhouse şi polonezele de la Rzsezow Alba Blaj nu poirnea sub nici o formă din postura de favorită, dar acum, după patru meciuri se află pe primul loc, cu punctaj maxim. 

Ultimul meci a fost de infarct pentru fetele de la Alba Blaj

A reuşit să câştige în Polonia şi în Franţa şi să bată acasă pe Zurich şi, în ultimul meci, cel mai dramatic de până acum, tot acasă, pe Mulhouse, cu 3-2, după ce franţuzoiacele au avut 2-1 la seturi, iar setul 4 a revenit fetelor de la Alba cu 28-26, după foarte multe răsturnări de scor incredibile, decisivul fiind un 15-13 care a generat o adevărată manifestare de isitierie în tribune.

Pentru a fi sigură de primul loc Alba Blaj trebuie să mai treacă un hop, urmând a juca acasă cu codaşa grupei, Rzsezow, situaţie în care ultima partidă, din Elveţia, nu ar mai putea schimba cu nimic situaţia. Antrenorul Darko Zakoc se bazează pe aportul unor jucătoare cubaneze (în special Ana Cleger, care a tras echipa după ea în ultimul meci) şi brazilience, dar are şi câteva jucătoare române de valoare (Andrea Tămas, Adina Salaoriu - căpitanul echipei, Ramona Rus).