Fotbal intern

Unirea Alba Iulia vrea să joace pe nocturnă cu FCSB „în anul Centenarului”

20.09.2018 | 11:34
Unirea Alba Iulia vrea sa joace pe nocturna cu FCSB in anul Centenarului

Unirea Alba Iulia a ajuns în 16-imile Cupei României după 9 ani. Formația ardeleană va juca în această fază cu vicecampioana României, FCSB. După aflarea adversarului, oficialii grupării din divizia C au început să caute soluții să joace în Alba Iulia.

“E o șansă pentru noi să jucăm cu cea mai titrată formație din România. Vrem să evoluăm pe «Cetate», dacă reușim să închiriem o nocturnă mobilă, și sper să fim ajutați de autoritățile locale în acest sens, pentru că este un eveniment fotbalistic de marcă să primim un asemenea adversar, în an Centenar, la Alba Iulia”, a declarat președintele ardelenilor, Mihai Dăscălescu pentru ziarul Unirea.

Pentru ca meciul să se joace totuși la Alba Iulia, oficialii Unirii au nevoie de 41.000 de euro pentru închirierea unei instalații mobile de nocturnă. „Vom încerca să aducem o nocturnă, dar în caz că nu se poate, vom alege un alt stadion. Noi suntem chiriaşi pe stadion, nu este al nostru, ci al Primăriei. Sper să rezolvăm problema cu firma care ne dă noctura şi atunci totul va fi bine. Costurile pentru închiriere sunt de 44.000 euro, o sumă foarte mare pentru noi, dar ne vom recupera banii dacă vom avea stadionul plin”, a mai spus oficialul din Cetatea Unirii, la ProSport.

Unirea Alba Iulia, soluția de rezervă dacă nu face rost de nocturnă pentru meciul cu FCSB

Cheltuielile s-ar putea amortiza dacă cele 7.000 de bilete cu locuri pe scaune, din cele 18.000 ale arenei, vor fi scoase la vânzare: „Bugetul nostru este 180.000 euro, iar nocturna reprezintă 25 la sută din sumă. Dacă aveam nocturnă, acum acopeream o parte importantă din venituri fiindcă toată lumea este dornică să o vadă pe FCSB. Preţul unui bilet pentru acest meci va fi de 30 de lei”, a mai explicat oficialul din Alba Iulia. În cazul în care nu se va face rapid rost de bani, partida se va disputa pe stadionul “Minaur”, din Zlatna, singura arenă cu nocturnă din județul Alba.

“Pentru noi va fi o sărbătoare fotbalistică să evoluăm la Alba Iulia! Mi-aș dori să jucăm acasă în special pentru suporterii care de foarte mult timp nu au văzut pe viu o echipă de calibrul Stelei”, a spus antrenorul Unirii Alba Iulia, Adrian Bicheși. “Știm că suntem buturuga mică, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Ne vom juca șansa până la capăt”, s-a arătat încrezător și Ciprian Selagea, căpitan Unirea Alba Iulia

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de patru ori în Cupa României. Alba Iulia a câștigat prima întâlnire, în sezonul 1990-1991.

Confruntările dintre Unirea și FCSB în Cupa României

1990-1991 “sferturi” FCSB – Alba Iulia 0-3
1990-1991 “sferturi” Alba Iulia – FCSB 1-2
1991-1992 “optimi” FCSB – Alba Iulia 3-0
2006-2007 “optimi” FCSB – Alba Iulia 2-1

Și în sezonul precedent din Cupa României, FCSB a întâlnit o formație cu cântec. Roș-albaștrii au jucat în sferturi cu FC Hermannstadt, formație care în acel moment evolua în Liga 2. Sibienii și-au închiriat o nocturnă pentru meciul cu trupa lui Dică, dar partida nu s-a putut disputa decât a doua zi, din pricina condițiilor meteo. Hermannstadt a făcut surpriza, câștigând cu 3-0!