Carousel hot news

VIDEO. Alberto Contador se retrage din activitate! Anunţul emoţionant al ibericului

fAlberto Contador, unul dintre cei mai buni ciclişti din era post Armstrong, şi-a anunţat retragerea din activitate. Rutierul în vârstă de 34 de ani a declarat că Turul Spaniei 2017 va fi...
Autor: Marian Popovici | 07.08.2017 | 16:48
VIDEO. Alberto Contador se retrage din activitate! Anunţul emoţionant al ibericului

fAlberto Contador, unul dintre cei mai buni ciclişti din era post Armstrong, şi-a anunţat retragerea din activitate. Rutierul în vârstă de 34 de ani a declarat că Turul Spaniei 2017 va fi ultima sa cursă ciclistă din carieră.

Contador a explodat în urmă cu un deceniu reuşind să câştige Turul Franţei 2007. Rutier la Discovery, Contador i-a depăşit atunci pe Cadel Evans de la echipa Predictor-Lotto. Pentru Contador a urmat un lung şir de succese. A câştigat Turul Franţei în anii 2009 şi 2010, dar ultimul titlu i-a fost retras din cauza unui scandal de dopaj în care ibericul a fost depistat pozitiv.

Contador, depistat pozitiv

Spaniolul s-a impus de două ori în Giro D’Italia şi de trei ori în Vuelta D’Espagna. Ultimul mare tur pe care l-a câştigat a fost Giro, în anul 2015. În ultimii ani, Contador nu a putut să se ridice la nivelul său de acum 10 ani, fiind mereu printre favoriţi în Le Tour, însă nu a reuşit niciun podium.

Alberto Contador a fost depistat pozitiv în luna septembrie a anului 2010. Ibericului i-a fost găsit clembuterol într-o probă de urină recoltată în timpul Turului Franţei. Din cauza acestui scandal, Contador a fost deposedat de Turul Franţei 2010, dar şi de Il Giro 2011.

“O spun fericit şi fără tristeţe. Este o decizie pe care am gândit-o foarte bine”

Alberto Contador şi-a anunţat retragerea printr-un video postat pe o reţea de socializare: “Salut pe toată lumea! Fac acest video pentru a vă anunţa două lucruri… Primul, că vor participa în următoarea Vuelta a Espana, din 19 august, iar, al doilea, că va fi ultima mea cursă ca ciclist profesionist… O spun fericit şi fără tristeţe. Este o decizie pe care am gândit-o foarte bine şi m-am gândit că nu există un mod de a-mi lua adio mai bun decât printr-o cursă de casă în ţara mea…

Sunt sigur că vor fi trei săptămâni minunate în care mă voi bucura de afecţiunea voastră şi abia aştept ca acestea să aibă loc. Salutări şi ne vedem pe şosea de pe 19 august”, a fost mesajul postat de Contador.

2 Tururi ale Franţei are Alberto Contador (2007, 2008)

15 milioane de euro este averea lui Alberto Contador 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!