Fotbal intern

EXCLUSIV. Albin îl face praf pe Contra! “Mă jur pe copiii mei!”

Juan Albin a stricat prietenia cu „Guriţă” şi îl atacă dur într-un interviu acordat FANATIK....
30.09.2017 | 00:09
EXCLUSIV Albin il face praf pe Contra Ma jur pe copiii mei

Juan Albin a stricat prietenia cu „Guriţă” şi îl atacă dur într-un interviu acordat FANATIK.

Hola, Juan! Ce faci?
– Bien! (n.a. – râde) Sunt acasă, în Uruguay. Liber până în decembrie, iar atunci cred că mă voi întoarce la Veracruz, preşedintelui îi place de mine şi vrea să mă întorc. Şi când am plecat la Dinamo era disperat să rămân…

De ce ai plecat de la Dinamo?
– Nu a fost vorba de indisciplină şi nimic de genul ăsta. Am luat bătaie în Centru Vechi? (n.a. – râde). Nu eram bine din punct de vedere fizic şi nici mental, iar la echipă se cerea foarte mult de la mine în aceste condiţii. Aşa că am decis că este cel mai bine să plec. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Şi apoi?
– Mutu şi Contra m-au dezamăgit pentru că mi-au promis că după reziliere vor spune că a fost vorba de probleme de familie şi că nu eram pregătit fizic, în schimb au spus că nu am avut respect faţă de club. Ştii ce salariu aveam la Veracruz? 40.000 de euro pe lună şi am decis, totuşi, să plec de acolo pentru că nu eram fericit, căzusem şi din punct de vedere fizic… Aş fi putut să rămân la Veracruz şi să îmi iau în continuare salariul fără probleme, dar eu am decis să plec la Dinamo şi asta a fost o greşeală. Ştii că Dinamo nu mi-a dat niciun ban pe toată perioada cât am stat la echipă?

Ştiu că ai avut cel mai mare salariu de la Dinamo…
– Cel mai mare salariu de la Dinamo?! Probabil… Posibil… Dar dacă nu mi-au dat niciun ban?! Numai că lumea nu ştie asta. Eu nu am plecat de la Dinamo din cauza indisciplinei. Într-o noapte de luni, cred că după meciul cu Iaşi, i-am spus lui Cosmin că vreau să plec. Iar el mi-a spus că dacă asta e decizia mea, atunci nu este nicio problemă. Şi că dacă rămân la echipă trebuie să muncesc mai mult, dar decizia mea era deja luată. Şi mi-a mai spus să le transmit impresarilor mei să dea înapoi banii pe care i-au primit de la club, comisioanele. Ziua următoare am fost acasă la Mutu, care m-a invitat să vorbim, şi am rămas acolo pentru că am terminat discuţia foarte târziu. Am ajuns la un acord să îmi facă un contract de minim 300 de euro şi să merg în Uruguay până în decembrie ca să-mi revin.

Şi l-ai semnat?
– Da, iar toată lumea a căzut de acord să mi se plătească salariul acesta până în decembrie, când urma să mă întorc. Eram în continuare jucătorul lui Dinamo. Dar când am ajuns în Uruguay, managerul meu mi-a dat alt contract, alte acte, prin care eram anunţat că mi s-a reziliat contractul cu Dinamo. Este incredibil!

„Jur pe copiii mei că nu a fost indisciplină!”

Şi acuzele de indisicplină?
– Mă jur pe copiii mei că nu am comis niciodată un act de indisciplină! O singură dată, după meciul cu Bilbao de la Bucureşti, am întârziat la antrenament, atât, nimic mai mult. Vreau ca lumea să ştie că aveam cel mai mare salariu la Veracruz şi am decis să vin la Dinamo. Dar ei nu mi-au dat niciodată nimic. Singurul lucru bun la Dinamo sunt fanii. Ştiu că sunt supăraţi pe mine, dar ar trebui să ştie că niciodată nu am fost bine din punct de vedere fizic. Şi aş vrea să mai ştie ceva: când am ajuns, preparatorul mi-a zis că stau rău fizic, că o să începem antrenamentele imediat, însă în ziua următoare am primit o lovitură puternică în timpul antrenamentului. Săptămâna următoare jucam cu Bilbao şi ei voiau să fiu apt de meci. Era clar că într-o săptămână nu puteam fi apt de joc, dar aşa cum suntem noi, jucătorii, mereu ne dorim să jucăm şi astfel am luat decizia să intru pe teren. Suporterii ar trebui să ştie că am plecat din respect, pentru că nu îmi place să stau într-un loc unde câştig foarte mulţi bani şi să nu dau rezultate. Şi apoi nu am mai luat niciodată acest salariu mare.

Ai vorbit apoi cu Mutu sau cu Contra despre asta?
– Nu, i-am scris lui Mutu pentru că m-a deranjat chestia cu indisciplina pe care Cosmin a spus-o în conferinţa de presă, deşi noi stabilisem altceva. Dar nu mi-a răspuns niciodată. Nu ştiu de unde a fost scornită povestea cu cearta de la hotelul RIN şi ochiul meu umflat sau că aş fi avut probleme în Centru Vechi. Nimic adevărat… Şi vreau să mai spun ceva de preparatorul fizic Javi Reyes… Înainte de meciul cu CFR Cluj, a vorbit cu mine şi mi-a spus că nu m-a văzut competitiv, că preferă să nu joc în acel meci şi să muncesc mai mult, pentru că voi juca în meciul următor, cu Iaşi. Şi, evident, i-am zis că nu o voi face. Sunt convins că atunci când jucam titular, domnul Javi Reyes îi spunea lui Contra să mă scoată şi în condiţiile astea mă scoatea mereu de pe teren. La meciul cu Iaşi, Javi i-a făcut toate schimbările lui Cosmin. Toate!

Eşti sigur?

– Da! Şi el e doar un preparator fizic. În mod normal, un preparator trebuie să aibă grijă de starea noastră fizică şi să îl lase pe antrenor să îşi facă treaba, nu aşa…

Îl cunoşteai dinainte?
– Nu, nu-l cunoşteam. Dar cum Cosmin spunea lucruri bune despre mine, iar eu nu aveam rezultate fizic, am început să am dubii.

Ştii că acum Cosmin este selecţionerul României?
– Da şi îi doresc mult noroc, atât, nimic mai mult. Am vrut să vorbesc despre tot ce s-a întâmplat acolo pentru că m-am săturat să fiu eu personajul negativ din această poveste.

„Bokila are un salariu bun, are şi tricoul cu numărul 10, aşa e fotbalul…”

Îţi pare rău că ai venit la Dinamo?
– La început nu am avut de ce, apoi am început să regret. Dar aşa este viaţa, trebuie să iei anumite decizii. Eu le-am luat, dar din păcate am greşit venind acolo. Aşa este viaţa şi aşa este în fotbal. Prefer ca acum să stau alături de familia mea şi să mă antrenez singur, decât să stau într-un loc unde toată lumea se uita urât la mine pentru că aveam un salariu mare şi nu dădeam rezultate.

Ştii că Bokila a venit la Dinamo?
– Da, este foarte ciudat totul. Bokila nu a vrut să vină la Dinamo când l-a vrut Cosmin şi acum a acceptat? CFR îi dăduse puţin mai mulţi bani decât Dinamo atunci, iar acum CFR are jucători foarte buni, iar el era în plus, deci a decis să plece. Încasează un salariu bun la Dinamo, are şi tricoul cu numărul 10. Aşa e fotbalul…

1.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Juan Albin

6 meciuri a jucat mijlocaşul uruguayan la Dinamo