News

Alcoolul contrafăcut a ucis 42 de persoane și a trimis în spital 100. Avertismentul autorităților din India

Cel puțin 42 de oameni au murit în India, după ce s-au intoxicat cu alcool contrafăcut. 100 de persoane au ajuns la spital, în stare gravă, potrivit autorităților.
28.07.2022 | 12:30
Alcoolul contrafacut a ucis 42 de persoane si a trimis in spital 100 Avertismentul autoritatilor din India
Alcoolul de contrabandă a ucis peste 40 de oameni în India. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cel puțin 42 de oameni au murit în India, după ce s-au intoxicat cu alcool contrafăcut. 100 de persoane au ajuns la spital, în stare gravă.

Peste 40 de oameni au murit în India, intoxicați cu alcool

Oamenii sunt considerați a fi victime ale contrabandei cu alcool care e frecventă în vestul țării, potrivit autorităților, conform France 24.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții poliției din districtele Botad și Ahmedabad, din statul Gujurat, au prezentat bilanțul tragic.

31 de persoane au murit după ce au consumat alcool contrafăcut la Botad. Alte aproximativ 50 de persoane au fost internate la spitalul din districtul vecin, Bhavnagar”, a declarat inspectorul Ashok Yadav.

ADVERTISEMENT

În districtul Ahmedabad au fost înregistrate 11 astfel de decese, conform inspectorului general V. Chandrasekar. În aceste districte consumul și vânzarea alcoolului sunt interzise prin lege, astfel că oamenii încearcă să-și potolească ”pofta” cu alcool contrafăcut, care poate fi fatal.

Ancheta a arătat că victimele consumaseră metanol industrial, care le-a cauzat moartea”, a declarat ministrul de interne indian Harsh Sanghavi.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au fost arestate în Gujarat, fiind luate măsuri dure împotriva distileriilor ilegale de băuturi alcoolice din zonă.

Potrivit sursei citate, sute de oameni mor anual în India după ce consumă alcool contrafăcut, produs în distilerii clandestine. Indienii consumă cinci miliarde de litri pe an, însă 40% sunt alcool de contrabandă. Alcoolul, modificat cu metanol pentru a crește tăria, poate fi fatal dacă este înghițit. De asemenea, poate provoca orbire și leziuni ale ficatului.

ADVERTISEMENT

În 2021, 98 de oameni au murit în statul Punjab după ce au consumat astfel de alcool de contrabandă. Potrivit statisticilor, în 2019 peste 150 de oameni au murit din aceeași cauză în statul Assam. Majoritatea persoanelor decedate lucrau pe plantațiile locale de ceai.

Și în România există izolat astfel de cazuri de producție de alcool contrafăcut, însă Guvernul României vrea să facă spirt din acesta, în momentul în care se reușește confiscarea lui.

ADVERTISEMENT
Tags: