News

Alcoolul crește riscul de infectare cu coronavirus. Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

16.04.2020 | 20:34
Alcoolul creste riscul de infectare cu coronavirus Avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că alcoolul crește riscul de infectare cu coronavirus, după ce s-a observat o creștere a vânzărilor în cazul unor astfel de produse.

Alcoolul crește riscul de infectare cu noul coronavirus

Impunerea măsurilor de izolare la domiciliu a dus la o creștere extraordinară a vânzărilor de băuturi alcoolice, informează Libertatea.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății avertizează însă că alcoolul ar putea crește riscul de infectare cu noul coronavirus, întrucât slăbește sistemul imunitar.

Chiar dacă este un bun dezinfectant pentru diverse suprafețe, alcoolul în consum ridicat poate să mărească riscul de a contacta alte boli, inclusiv virusul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, consumul de alcool crește și riscul violenței în familie, fenomen în creștere în această perioadă, pe fondul măsurilor de izolare la domiciliu.

Recomandările OMS

Un studiu publicat în 2015 de „Alcohol Research” arată că alcoolul este asociat cu „efecte adverse negative asupra sănătății, precum susceptibilitatea la pneumonie”.

ADVERTISEMENT

Într-un raport publicat marți de OMS, se arată că „alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului și crește riscul de a avea rezultate negative asupra sănătății”.

Astfel, Organizația Mondială a Sănătății ne sfătuiește să folosim alcool mai degrabă pentru a dezinfecta diverse suprafețe și nu pentru consum propriu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, OMS trage un semnal de alarmă și spune că alcoolul îi afectează și mai mult pe cei cu probleme de sănătate mintală, cu atât mai mult cu cât măsura de izolare la domiciliu a dus și la o creștere a cazurilor de tulburări provocate după consumul de alcool.

În această perioadă, marcată de pandemia de coronavirus, cele mai căutate produse alcoolice sunt băuturile spirtoase și cocktailurile premixate.

ADVERTISEMENT
Tags: