ALDE Europa dispare! Hotărârea surprinzătoare a lui Guy Verhofstadt înainte de alegerile europarlamentare

Mirela Apostol    Bogdan Solomon   
în HotNews
05/05/2019, 12:25
ALDE Europa dispare! Hotărârea surprinzătoare a lui Guy Verhofstadt înainte de alegerile europarlamentare
Guy Verhofstadt anunță dizolvarea ALDE. Sursa foto: hepta.ro

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) este aproape de dizolvare. Anunțul a fost făcut chiar de Guy Verhofstadt, liderul formațiunii politice. Acesta a declarat că în scurt timp, partidul va fi înlocuit cu o nouă alianță. Astfel, alegerile europarlamentare ce vor avea loc în luna mai marchează ultima bătălie electorală pentru ALDE.

Guy Verhofstadt anunță dizolvarea ALDE și formarea unei noi alianțe

Intenţionăm să creăm un nou grup, un grup global, un grup de centru pro-european, împreună cu Emmanuel Macron” , a anunțat liderul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, în cadrul dezbaterilor electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Rămâne de văzut în ce măsură va afecta această decizie filiala românească a formațiunii politice ALDE. În momentul de față, nu a apărut nicio reacție oficială din partea reprezentanților partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE Europa se va dizolva. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu filiala condusă de Călin Popescu Tăriceanu
ALDE Europa se va dizolva. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu filiala condusă de Călin Popescu Tăriceanu

ALDE România se pregătește de alegerile europarlamentare și are planuri mari

Alianța Liberalilor și Democraților din România se află în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc la sfârșitul acestei luni. Prin vocea unuia dintre principalii candidați ai săi, Daniel Barbu, formațiunea politică și-a anunțat strategia pentru acest scrutin.

Sper ca împreună cu toți colegii mei liberali români și cu alți liberali care își merită numele, pentru că nu toți membrii ALDE Europa sunt liberali, dar există liberali solizi în Olanda, în Belgia francofonă, împreună cu Spania, vom încerca să dăm Parlamentului European un nou statut. Acest statut nu se poate obține decât prin modificarea tratatelor. Grupul ALDE are ca obiectiv un nou tratat care să confere Parlamentului, dincolo de faptul că reprezintă cetățenii, dar această reprezentare nu duce la guvernare. Parlamentul nu are niciun cuvânt de spus în constituirea guvernului UE, care este Comisia” , a declarat Daniel Barbu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Lucrurile nu sunt perfecte în România, sunt la fel de imperfecte ca în orice altă țară care a avut un trecut greu. Încercăm să ne desfacem de istoria grea, dar cred că cei mai mulți dintre noi o facem cu bună-credință” , a mai spus candidatul ALDE.

Închide ×