Hotnews

ALEGERI 2014. Rezultat surprinzător în Moldova

Surpriză de proporţii la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Socialiştii proruşi conduşi de Igor Dodon se află pe primul loc după numărarea parţială a voturilor, obţinând peste...
Autor: Ionuţ Cataramă | 01.12.2014 | 08:42
ALEGERI 2014. Rezultat surprinzător în Moldova

Surpriză de proporţii la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Socialiştii proruşi conduşi de Igor Dodon se află pe primul loc după numărarea parţială a voturilor, obţinând peste 21% din voturi.

Socialiştii proruşi conduşi de Igor Dodon se află pe primul loc după numărarea parţială a voturilor, obţinând peste 21% din voturi, potrivit România TV. Pe locul doi s-au clasat liberal-democraţii proeuropeni ai lui Vlad Filat, cu peste 19 procente. Pe poziţia a treia a ieşit Partidul Comunist condus de Vladimir Voronin, care a obţinut aproape 18 la sută din voturi. Cu toate acestea, electoratul de peste Prut a preferat partidele proeuropene. Mai exact, cele trei partide proeuropene au împreună mai multe voturi decât cele două formaţiuni proruse. Până acum au fost numărate aproape peste 87% din voturi.

Partidul Socialiştilor, declarat ferm anti-occidental şi anti-românesc, s-a clasat pe primul loc în scrutinul crucial de peste Prut. Potrivit analiştilor politici, partidul lui Dodon a câştigat voturile care, în mod normal, ar fi mers către formaţiunea spionului Renato Usatîii, care a fost eliminată din cursă. Celălalt partid prorus din cursa electorală, Partidul Comunist condus de Voronin, a ocupat poziţia a treia. În ciuda rezultatelor obţinute de formaţiunile politice antioccidentale, cele proeuropene au reuşit să strângă mai multe voturi. Pe locul doi s-au clasat social-democraţii lui Vlad Filat, în timp ce partidul democrat condus de Marian Lupu şi cel liberal condus de Mihai Ghimpu au obţinut locurile patru şi cinci.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!