ALEGERI 2014 TURUL 2. Model de buletin de vot

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/11/2014, 14:26
ALEGERI 2014 TURUL 2. Model de buletin de vot GALERIE FOTO

ALEGERI 2014 TURUL 2. Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit formatul buletinului de vot care va fi folosit în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie. Klaus Iohannis, în primul tur, a fost înaintea lui Victor Ponta, ca poziţionare pe buletinul de vot. Prezidenţiabilul ACL a fost pe locul al doilea, iar cel al PSD pe al patrulea. Acum, Iohannis şi-a păstrat poziţia, dar Victor Ponta i-a luat faţa şi e primul.

media-141544521885495500

ALEGERI 2014 TURUL 2. Potrivit unei decizii a BEC, publicată pe site-ul instituţiei, pe prima pagină a buletinului de vot se imprimă două patrulatere, egale între ele, cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate, obţinute în primul tur de scrutin, de la stânga spre dreapta

ALEGERI 2014 TURUL 2. În colţul din stânga sus al fiecărui patrulater se înscrie denumirea integrală a alianţei electorale, iar în colţul din dreapta sus se înscrie semnul electoral al alianţei.

ALEGERI 2014 TURUL 2. De asemenea, în colţul din stânga jos al fiecărui patrulater se înscriu prenumele şi numele candidatului alianţei electorale respective, iar în colţul din dreapta jos se înscrie denumirea prescurtată a alianţei electorale.

ALEGERI 2014 TURUL 2. Potrivit documentului BEC, prenumele şi numele candidaţilor, precum şi cuvintele ce se înscriu în interiorul patrulaterelor se tipăresc cu litere corp 12 verzale drepte.

ALEGERI 2014 TURUL 2. În decizia BEC se mai precizează că a doua pagină a buletinului de vot nu va fi imprimată, urmând ca pe aceasta să se aplice ştampila de control de către preşedintele biroului electoral al fiecărei secţii de votare.

sursa: realitatea.net

 

Închide ×