News

ALEGERI 2014. Un candidat cere anularea alegerilor

ALEGERI 2014. Gheorghe Funar solicită BEC anularea alegerilor din 2 noiembrie 2014. Principalele motive care obligă Biroul Electoral Central să adopte decizia de anulare a alegerilor...
02.11.2014 | 19:57
ALEGERI 2014 Un candidat cere anularea alegerilor
ADVERTISEMENT

ALEGERI 2014. Gheorghe Funar solicită BEC anularea alegerilor din 2 noiembrie 2014. Principalele motive care obligă Biroul Electoral Central să adopte decizia de anulare a alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie a.c., susţine Funar, sunt următoarele:

EXIT-POLL-URI. SURPRIZE DE PROPORŢII! VEZI PRIMELE REZULTATE FINALE ALE VOTURILOR DIN STRĂINĂTATE 

ADVERTISEMENT

1. Au fost încălcate prevederile Constituţiei României, articolul 1, alin.5, articolul 16, alin.1, 2 şi 3, articolul 31, alin.1, respectiv nu s-a asigurat egalitatea cetăţenilor în faţa legii, ajungându-se să fie asigurate privilegii pentru milioane de cetăţeni români aflaţi în Ţara-Mamă (care au putut vota în secţii de votare la care au fost arondate 1.000 – 2.000 de persoane cu drept de vot), şi discriminări pentru milioanele de cetăţeni români aflaţi în străinătate (care au fost arondaţi circa 13.000 la o secţie de votare).

Biroul Electoral Central şi Curtea Constituţională nu au respectat prevederile articolul 31, alin.1 din Constituţia României, respectiv dreptul la informaţie, care statează că „Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.” Ca urmare a încălcării acestui drept constituţional, alegătorii nu cunosc nici azi, în ziua votului, care dintre cei 14 candidaţi a fost sau este ofiţer activ ori acoperit al unor Servicii Secrete româneşti sau străine, precum şi care dintre ei a dobândit a doua cetăţenie şi care este aceasta.

ADVERTISEMENT

2. A fost încălcat cu premeditare dreptul de vot a peste trei milioane de cetăţeni români aflaţi în străinătate.

Cu toate că faţă de alegerile prezidenţiale din anul 2009 a crescut cu circa două milioane numărul românilor exilaţi din Ţara-Mamă din cauza sărăciei, Ministerul Afacerilor Externe şi Biroul Electoral Central au redus numărul secţiilor de votare din străinătate, la numai 294, iar numărul estimat al buletinelor de vot pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate a fost stabilit la numai 600.000 de buletine de vot.

ADVERTISEMENT

Pe cale de consecinţă, în ziua de 2 noiembrie a.c. din numărul total al românilor cu drept de vot, aflaţi în străinătate, de peste patru milioane de cetăţeni români nu a fost asigurat dreptul de vot pentru circa 3,5 milioane de alegători.

În tot cursul zilei alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, în 2 noiembrie a.c., la marea majoritate a secţiilor de votare au existat cozi uriaşe, formate din multe mii de cetăţeni români care au dorit să-şi exprime dreptul de vot. Aflând din mass-media din România şi din ţările unde se află cele peste patru milioane de români cu drept de vot că nu le este asigurată în fapt exercitarea acestui drept de către Guvernul României şi Biroul Electoral Central, peste trei milioane de alegători au renunţat să se mai deplaseze inutil în marile oraşe ale lumii unde au fost organizate cele 294 de secţii de votare din străinătate, la care au fost trimise din ţară numai 600.000 buletine de vot. Este evident că peste patru milioane de români cu drept de vot aflaţi în străinătate nu au avut asigurat dreptul de vot, nefiind asigurate decât 600.000 de buletine de vot.

ADVERTISEMENT

NU EXISTĂ NICIO PREVEDERE LEGALĂ CARE SĂ ÎI PERMITĂ GUVERNULUI ROM NIEI ŞI BIROULUI ELECTORAL CENTRAL SĂ TIPĂREASCĂ ŞI SĂ EXPEDIEZE PENTRU ALEGĂTORII ROM NI DIN STRĂINĂTATE UN NUMĂR MAI MIC CU 3,5 MILIOANE BULETINE DE VOT DEC T NUMĂRUL REAL AL CETĂŢENILOR. MAI MULT, LEGEA NR.370/2004, ÎI OBLIGĂ PE ORGANIZATORII ALEGERILOR SĂ TIPĂREASCĂ ŞI SĂ DISTRIBUIE UN NUMĂR MAI MARE AL BULETINELOR DE VOT CU 10% DEC T NUMĂRUL TOTAL AL ALEGĂTORILOR CU DREPT DE VOT AFLAŢI ÎN STRĂINĂTATE.

Logic şi practic, în condiţiile în care ar fi fost asigurat dreptul de vot pentru circa 3,5 milioane de alegători aflaţi în străinătate ei ar fi putut influenţa decisiv numărul de voturi obţinute de fiecare dintre cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României şi tot ei ar fi decis, împreună cu alegătorii din Ţara-Mamă, care dintre candidaţi s-ar fi situat pe primele două locuri şi ar fi intrat în turul doi al alegerilor prezidenţiale, programate pentru ziua de 16 noiembrie 2014.

3. Pentru toţi cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României a fost încălcat dreptul de a fi ales prevăzut la articolul 37 din Constituţia României. S-a ajuns la încălcarea gravă a acestui drept fundamental al candidaţilor la funcţia de Preşedinte al României deoarece Guvernul României împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central au încălcat grav dreptul de a alege pentru cel puţin 3,5 milioane cetăţeni români aflaţi în străinătate. Adevărul este că Guvernul României nu dispune de informaţii corecte cu privire la numărul total al cetăţenilor români din străinătate, respectiv nu cunoaşte numărul cetăţenilor cu drept de vot care se află în fiecare din ţările lumii. În cazul cetăţenilor români aflaţi în Italia şi în Spania numărul acestora diferă cu câteva sute de mii în informaţiile oferite de Guvernul României comparativ cu cele ale autorităţilor din cele două ţări. Aceiaşi situaţie se regăseşte, la o scară mai mică, în toate ţările din lume în care au ajuns şi muncesc cetăţenii români.

Guvernul României împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central i-au sfidat, din nou pe alegătorii români, pe cel puţin 3,5 milioane de români aflaţi în străinătate, precum şi pe cei 2,3 milioane de decedaţi înscrişi în listele electorale permanente din România. Am convingerea că o bună parte dintre decedaţii înscrişi în listele electorale permanente au declaraţii pe proprie răspundere şi au votat pe liste suplimentare în multe secţii de votare din Ţara-Mamă, în ziua de 2 noiembrie a.c.

Având în vedere gravele încălcări ale Constituţiei României şi ale Legii nr.370/2004, la care s-a ajuns prin numeroase fapte de natură penală, o parte aflate deja în cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie,

Ţinând seama de încălcarea dreptului de a alege Preşedintele României pentru circa patru milioane de cetăţeni români,

Luând în considerare faptul că s-a încălcat grav dreptul de a fi ales pentru cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României,

VĂ SOLICIT SĂ DECIDEŢI ANULAREA ALEGERILOR DESFĂŞURATE ÎN ZIUA DE 2 NOIEMBRIE a.c PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ROM NIEI ŞI SĂ HOTĂR ŢI RELUAREA LOR, CU RESPECTAREA ÎNTOCMAI A CONSTITUŢIEI ROM NIEI ŞI A LEGII NR.370/2004, PENTRU ZIUA DE 9 SAU 16 NOIEMBRIE 2014, URM ND CA EVENTUALUL TUR DOI AL ALEGERILOR PREZIDENŢIALE SĂ FIE REPROGRAMAT PENTRU ZIUA DE 23 SAU 30 NOIEMBRIE 2014.

Fiind candidat la funcţia de Preşedinte al României şi constatând împreună cu Poporul Român că au fost grav încălcate Constituţia României şi Legea nr.370/2004, solicit Guvernului României, Autorităţii Electorale Permanente şi Biroului Electoral Central să-şi ceară scuze publice, iar principalii vinovaţi pentru cele întâmplate la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie a.c., să-şi dea demisia de onoare”, precizează un comunicat al candidatului la prezidenţiale.

sursa: realitatea.net

ADVERTISEMENT