Alegeri 2024

Alegeri 2024. Gabriela Firea, creştere spectaculoasă conform ultimului sondaj Sociopol. La ce procent s-a apropiat de Nicuşor Dan

Alegeri 2024. Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a înregistrat o creștere spectaculoasă în sondaje, potrivit Sociopol.
29.05.2024 | 15:41
Alegeri 2024 Gabriela Firea crestere spectaculoasa conform ultimului sondaj Sociopol La ce procent sa apropiat de Nicusor Dan
Alegeri 2024. Gabriela Firea, creştere spectaculoasă conform ultimului sondaj Sociopol. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD (Partidul Social Democrat) la Primăria Capitalei a înregistrat o creștere spectaculoasă privind voturile bucureștenilor la scrutinul din 9 iunie, arată ultimul sondaj Sociopol. Se află pe locul doi, cu 26 la sută.

Cum arată ultimul sondaj Sociopol. Gabriela Firea se apropie de Nicușor Dan

Observăm că fostul edil al Capitalei s-a apropiat la doar cinci procente de actualul primar Nicușor Dan, care candidează independent pentru un nou mandat. Astfel, Nicușor Dan obține un procent de 31 la sută.

ADVERTISEMENT

Deși se află pe primul loc, primarul general a punctat o scădere de 6 procente comparând cu ultimul sondaj. Pe cel de-al treilea loc se situează candidatul PNL (Partidul Național Liberal) Sebastian Burduja.

Și în acest caz vorbim de o creștere, Burduja fiind ales de 16 la sută dintre bucureștenii chesționați, potrivit sondajului Sociopol. Pe de altă parte, Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL a scăzut în sondaje.

ADVERTISEMENT

Piedone se clasează pe locul patru, cu 15 la sută, înregistrând o scădere cu trei procente față de sondajul anterior. De exemplu, potrivit rezultatelor sondajului Sociopol realizat între 7 și 10 mai, candidatul PUSL se afla în fața lui Sebastian Burduja.

Sondaj Sociopol
Sondaj Sociopol

45% dintre alegători vor merge la vot

Candidatul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) Mihai Enache a crescut în sondaje, obținând 7 la sută, potrivit datelor Sociopol. Totodată, Diana Șoșoacă (S.O.S România) a adunat 3 la sută dintre voturi.

ADVERTISEMENT

Următorii doi candidați aflați în sondajul prezentat de Sociopol au obținut procente de doar 1 la sută. Este vorba despre Alexandru Pânișoară (PER) și Dorin Iacob (AD). De altfel, sondajul dezvăluie că 45 la sută dintre bucureșteni vor merge la vot și sunt deja deciși pe cine vor alege.

Sondaj Sociopol
Sondaj Sociopol

Totodată, 59 la sută dintre cetățeni ar fi interesați de alegerile locale dacă acestea ar avea loc duminică. 22 la sută ar fi „destul de interesați” de alegeri, în timp ce pentru 8% alegerile locale ar prezenta destul de puțin interes.

ADVERTISEMENT

10% ar fi foarte puțin sau deloc interesați. Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 23 – 28 mai 2024, pe un eșantion de 1,005 persoane, populație reprezentativă a municipiului București.

 

ADVERTISEMENT